Business & Finance Παρασκευή 23/06/2023, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέες απώλειες με αιχμή την τεχνολογία

Οι μετοχές παγκοσμίως οδεύουν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους εδώ και περισσότερους από τρεις μήνες

Wall Street: Νέες απώλειες με αιχμή την τεχνολογία

Οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street άνοιξαν με απώλειες την Παρασκευή, καθώς το επενδυτικό κλίμα παραμένει υποτονικό στον απόηχο της διήμερης κατάθεσης του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, στο Κογκρέσο.

Οι επενδυτές καταφεύγουν στην ασφάλεια των ομολόγων, καθώς η τάση για υψηλότερα επιτόκια σε συνδυασμό με τα αδύναμα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη αύξησαν την ανησυχία ότι η επιθετική πολιτική της κεντρικής τράπεζας θα οδηγήσει τις οικονομίες σε ύφεση.

Ο τεχνολογικός Nasdaq 100 και ο δείκτης Russell 2000 της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσαν πτώση άνω του 1%. Οι εταιρείες κατασκευής τσιπ, συμπεριλαμβανομένων των Marvell Technology Inc. και GlobalFoundries Inc. καταγράφουν απώλειες. Οι μετοχές παγκοσμίως οδεύουν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους εδώ και περισσότερους από τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,51% στις 33.774,64 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,18% στις 13.470 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει πτώση 0,68% 4.352,63 μονάδες.

«Οι αγορές έχουν δεχθεί πιέσεις μετά τη συνέντευξη Τύπου και την ανακοίνωση της Fed την προηγούμενη εβδομάδα, όπου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια αυτή τη στιγμή, αλλά είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια ξανά 1-2 φορές αργότερα μέσα στο έτος», δήλωσε ο Yung-Yu Ma, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της BMO Wealth Management.

Οι εξελίξεις αυτές έδωσαν στην αγορά μια «ανάσα», καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τις προοπτικές περαιτέρω νομισματικής σύσφιγξης, πρόσθεσε.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News