Business & Finance Παρασκευή 23/06/2023, 14:45
ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Οι επενδυτές φεύγουν από τις τεχνολογικές μετοχές μετά την «baby bubble»

BofA: Οι επενδυτές φεύγουν από τις τεχνολογικές μετοχές μετά την «baby bubble»

Τις πρώτες ενδείξεις εξόδου των επενδυτών από τις τεχνολογικές μετοχές, έπειτα από ένα ράλι που θύμιζε το 1999 και δημιούργησε μια «μικρή φούσκα» (baby bubble), εντοπίζει η Bank of America.

Σύμφωνα με τον αναλυτή του αμερικανικού επενδυτικού οίκου Michael Hartnett, ο τεχνολογικός κλάδος είχε εκροές επενδυτικών κεφαλαίων ύψους 2 δισ. δολαρίων στις πέντε συνεδριάσεις έως την 21η Ιουνίου. Ήταν οι μεγαλύτερες εκροές των τελευταίων 10 εβδομάδων.

BofA: Οι επενδυτές φεύγουν από τις τεχνολογικές μετοχές μετά την «baby bubble»-1

Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τον τεχνολογικό κλάδο την ώρα που ο δείκτης Nasdaq 100 οδεύει προς το καλύτερο εξάμηνό του από το τελευταίο εξάμηνο του 1999, σημειώνει το Bloomberg.

Το ράλι στις αμερικανικές μετοχές επιβράδυνε αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τις ενδείξεις που έδωσε ο Jerome Powell για τη νομισματική πολιτική. Ο πρόεδρος της Fed είπε ότι ίσως να χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων φέτος, σε μία στιγμή που οι μετοχές ανέβαιναν με την ελπίδα ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα σταματήσουν σύντομα.

Σύμφωνα με τον Hartnett, οι πιθανότητες για πτώση των αμερικανικών μετοχών φέτος το καλοκαίρι είναι μεγαλύτερες από τις πιθανότητες για άνοδο. Οι αναλυτές της BofA βλέπουν περιθώρια ανόδου μόνο 100-150 μονάδων για τον S&P 500 έναντι περιθωρίων πτώσης 300 μονάδων έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Από το «Nifty Fifty» και τους «4 Καβαλάρηδες» στις «Θαυμάσιες 7»: Οι εταιρείες που σηκώνουν στους ώμους τους όλο το χρηματιστήριο

Μ. Kolanovic (JP Morgan): Αποφύγετε τις μετοχές, παρά το bull market

BofA: Έρχεται risk off σε ένα μήνα – Πότε θα σκάσει η φούσκα της τεχνητής νοημοσύνης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News