Business & Finance Πέμπτη 22/06/2023, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές μεταβολές με φόντο τα επιτόκια

Μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη

Wall Street: Μικρές μεταβολές με φόντο τα επιτόκια

Μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη, μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Jerome Powell που επιμένει σε αύξηση επιτοκίων και ενόψει της κατάθεσής του στο Κογκρέσο για δεύτερη μέρα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 24,05 μονάδες ή 0,04% στις 33.937,2 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,06%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει μόλις 0,12% στις 13.520 μονάδες. Η μετοχή της Tesla υποχωρεί 1% μετά την υποβάθμιση σε equalweight από overweight από τη Morgan Stanley. 

Ο Powell ανέφερε στους νομοθέτες της Ουάσινγκτον την Τετάρτη ότι πέφτουν μέσα οι προβλέψεις για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, εάν η οικονομία συνεχίσει την τρέχουσα πορεία της.
Ωστόσο, οι αγορές συνεχίζουν στα στοιχηματίζουν σε αύξηση μόνο τον Ιούλιο κατά 25 μονάδες βάσης.

Την Τετάρτη, στον απόηχο των δηλώσεων αυτών, οι μετοχές υποχώρησαν για τρίτη συνεχή συνεδρίαση.

Ο Mark Luschini, επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος επενδύσεων, δήλωσε ότι οι επενδυτές ανησυχούν ότι το ράλι που οφείλεται κυρίως σε μια περιορισμένο γκρουπ μετοχών έχει φτάσει στην κορύφωσή του.

«Επιπλέον, η χθεσινή κατάθεση του Πάουελ ενώπιον του Κογκρέσου δεν καθησύχασε τους φόβους για περισσότερη νομισματική σύσφιγξη», είπε.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στις 264.000 την εβδομάδα που έληξε στις 17 Ιουνίου, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση των αιτήσεων στις 259.000. Οι αιτήσεις διατηρήθηκαν στο υψηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2021, σε μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας αρχίζει να χάνει τη δυναμική της.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News