Business & Finance Πέμπτη 22/06/2023, 13:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Το short selling άγγιξε το 1 τρισ. δολάρια τον Ιούνιο

Wall Street: Το short selling άγγιξε το 1 τρισ. δολάρια τον Ιούνιο

Οι short sellers αυξάνουν συνεχώς τα στοιχήματά τους για πτώση των αμερικανικών μετοχών, παρότι έχουν υποστεί από την τακτική αυτή ζημίες άνω των 100 δισ. δολαρίων έως σήμερα στη διάρκεια του 2023. 

Τα συνολικά τους στοιχήματα για πτώση των αμερικανικών μετοχών έχουν ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια αυτό τον μήνα, καθώς ο S&P 500 συνέχισε την ανοδική του πορεία, σύμφωνα με την S3 Partners. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 προτού περιοριστεί ελαφρώς με τις μετοχές να καταγράφουν χθες πτώση για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. 

Τα στοιχήματα αυτά αποτελούν την πιο απτή έως τώρα ένδειξη ότι το ράλι 14% του S&P 500 στη διάρκεια του 2023 έχει αρχίσει να χάνει τη δυναμική του. Όμως, οι short sellers έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες περιμένοντας την αγορά να χάσει τη δυναμική της. 

Αναλυτές αναφέρουν ότι η αύξηση των θέσεων short θα μπορούσε εν τέλει να αποτελέσει πηγή στήριξης της αγοράς. Εάν οι θέσεις αυτές συνεχίσουν να ανοίγονται, τότε πολλοί από τους παίκτες αυτούς θα αναγκαστούν να τις κλείσουν και να αγοράσουν μετοχές, όταν δουν ότι οι προσδοκίες τους δεν επαληθεύονται. Μία τέτοια εξέλιξη όμως θα έδιδε περαιτέρω ώθηση στις μετοχές. 

S&P 500 Broke Multiple Resistances to the Upside in June | Index is overbought but this time momentum looks stronger
 
 

Οι αμερικανικές μετοχές παρουσιάζουν μεγαλύτερα του αναμενομένου κέρδη εν μέσω του ράλι του τεχνολογικού τομέα που πυροδοτήθηκε από τις υψηλές προσδοκίες γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Ο S&P 500 μπήκε σε bull market αυτό τον μήνα, κόντρα στις ανησυχίες για πιθανή ύφεηση εάν οι κεντρικές τράπεζες συνεχίσουν τις επιτοκιακές αυξήσεις τους, κάτι άλλωστε που έχουν προαναγγείλει. 

Οι μετοχές που περιλαμβάνονται στα στοιχήματα των short sellers είναι μεταξύ άλλων οι Tesla, Apple, Microsoft και Nvidia. Τα στοιχήματα για πτώση της Tesla έχουν φθάσει 26 δισ. δολάρια φέτος και οι ζημίες στους short selllers ξεπερνούν τα 14 δισ.δολάρια, καθώς η συγκεκριμένη μετοχή έχει διπλασιαστεί. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Δεν πείθει τους επενδυτές η ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών

Hindenburg Research: Ο short seller ξαναχτυπά – Στο στόχαστρο ένας θρύλος της Wall Street

ΟΠΕΚ+: «Χτύπημα» στους short sellers η μείωση της παραγωγής του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News