Business & Finance Τετάρτη 21/06/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση για τρίτη συνεδρίαση – Απώλειες άνω του 1% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση για τρίτη συνεδρίαση – Απώλειες άνω του 1% για τον Nasdaq

Με πτώση έκλεισε και σήμερα η Wall Street, με τους επενδυτές να παίρνουν μία μεγάλη ανάσα από το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, μετά δε και τα τελευταία σχόλια του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, κατά την ομιλία του στην επιτροπή χρηματοοικονομικών υποθέσεων της Γερουσίας. 

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 102,35 μονάδες ή 0,30% στις 33.951,52 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 0,52% στις 4.365,69 μοναδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 13.502,20 μονάδες με πτώση 1,21%. 

Ορισμένες κορυφαίες μετοχές τεχνολογίας που είχαν καταγράψει εντυπωσιακό ράλι εν μέσω ενθουσιασμού για την τεχνητή νοημοσύνη, υπαναχώρησαν. Η μετοχή της Amazon υποχώρησε 0,8% αφότου η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρείας. Η Επιτροπή κατηγορεί τον ηλεκτρονικό κολοσσό ότι παρέσυρε εκατομμύρια αγοραστές να γραφτούν στην υπηρεσία Prime και εν συνεχεία απέκρυβε τις προσπάθειές τους να ακυρώσουν την εγγραφή τους. Αντίστοιχα, η μετοχή της Νvidia, που έχει σημειώσει εκρηκτική αύξηση της τάξης του 200% φέτος, υποχώρησε 1,7% στη σημερινή συνεδρίαση. Απώλειες άνω του 2% παρουσίασαν και οι μετοχές των Alphabet και Netflix. 

Aπό τις υπόλοιπες μετοχές, αυτή της FedEx κατέγραψε πτώση άνω του 2% καθώς ο γίγαντας μεταφορών ανακοίνωσε κατώτερα του αναμενομένου έσοδα στο προηγούμενο τρίμηνο. 

Ο Πάουελ ανέφερε ότι αναμένονται περισσότερες επιτοκιακές αυξήσεις καθώς η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό. Τα σχόλιά του λαμβάνουν χώρα μετά την απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ να κάνει μία παύση των επιτοκιακών της αυξήσεων μετά από 10 συνεχείς αυξήσεις. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας σηματοδότησαν ότι θα ακολουθήσουν δύο ακόμη επιτοκιακές αυξήσεις. 

«Σχεδόν όλοι οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι θα είναι η σωστή απόφαση να αυξηθούν λίγο ακόμη τα επιτόκια έως τα τέλητου έτους», είπε ο Πάουελ στην κατάθεσή του στην επιτροπή της Γερουσίας. 

Οι μετοχές έκαναν μία παύση από τη μεγάλη άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας στη διάρκεια της οποίας ο S&P 500 άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022, παρουσιάζοντας άνοδο για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα. 

 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News