Business & Finance Τρίτη 20/06/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Διακοπή στο ράλι – Με πτώση και οι τρεις δείκτες

Wall Street: Διακοπή στο ράλι – Με πτώση και οι τρεις δείκτες

Πτωτικά έκλεισε η Wall Street στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, στην πρώτη της εβδομάδας, καθώς το ράλι της αγοράς πήρε μία ανάσα. Οι αγορές στις ΗΠΑ παρέμειναν χθες κλειστές λόγω της αργίας Juneteenth. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 245,25 μονάδες ή 0,72% κλείνοντας στις 34.053,87 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,47% στις 4.388,71 μονάδες, ενώ ο Nasdaq περιορίστηκε 0,16% στις 13.667,29 μονάδες. 

«Είχαμε ένα εντυπωσιακό ράλι. Παρά τη σημερινή πτώση θεωρούμε ότι η άνοδος μπορεί να επιστρέψει καθώς υπάρχουν αξιόπιστοι λόγοι που θα μπορούσαν να φέρουν άνοδο», αναφέρει ο Αρτ Χόγκαν, στρατηγικός αναλυτής της B.Riley Financial. 

O ενεργειακός ήταν ο κλάδος με τη μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη S&P 500 καταγράφοντας απώλειες μεγαλύτερες του 1%. Την ίδια στιγμή, οι Intel, Nike και Boeing άσκησαν πιέσεις στο Dow Jones με απώλειες άνω του 3% εκάστη. 

Αντίθετα, ο κλάδος στέγης σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για τις νεόδμητες κατοικίες στις ΗΠΑ για το μήνα Μάιο. Θετική εξαίρεση και η Nvida, η οποία σημείωσε άνοδο άνω του 1%. 

Παρά την επιμονή του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ότι οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας θα στηρίζονται στα στοιχεία, οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Στην εβδομάδα που έληξε στις 14 Ιουνίου, το θετικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών αυξήθηκε στο 45,2% από 27,4% πριν από μερικές εβδομάδες σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Επενδυτών. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2021. Η Wall Street προσπαθεί να μαντέψει εάν το ισχυρό επενδυτικό κλίμα της προηγούμενης εβδομάδας θα συνεχιστεί και αυτή. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News