Business & Finance Τρίτη 20/06/2023, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα μετά την αργία

Πτωτικά άνοιξε η Wall Street εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία

Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα μετά την αργία

Πτωτικά άνοιξε η Wall Street -μετά τη χθεσινή αργία για την κατάργηση της δουλείας- εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία. Μετά το κλείσιμο του S&P 500 σε υψηλό 14 μηνών την περασμένη εβδομάδα, οι επενδυτές αναρωτιούνται εάν το ραλι έχει ήδη φτάσει στην κορύφωσή του.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,67% στις 34.068 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,62% στις 4.382,8 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,49% στις 13.624,2 μονάδες.

«Βραχυπρόθεσμα, έξι έως 12 μήνες, κινούμαστε σε επικίνδυνα νερά», δήλωσε ο Sebastien Page, επικεφαλής επενδύσεων στην T Rowe Price, στην τηλεόραση του Bloomberg. Οι μετοχές ανάπτυξης -ιδιαίτερα εκείνες του τεχνολογικού τομέα- έχουν υπεραποδώσει εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των «θετικών εκπλήξεων» για τα έσοδα και τη διαφήμιση, καθώς και του ενθουσιασμού για την τεχνητή νοημοσύνη, πρόσθεσε. «Όλα αυτά αποτελούν μέρος της εξίσωσης της αξίας έναντι της ανάπτυξης».

Σε ότι αφορά τη νομισματική πολιτική, η Fed υπό τον Jerome Powell θα δώσει την εξαμηνιαία έκθεσή του στο Κογκρέσο την Τετάρτη. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια στην τελευταία συνεδρίασή τους, αλλά προειδοποίησαν για περισσότερη σύσφιξη στο μέλλον. Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων πολιτικής στην Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία.

Την ίδια ώρα, αμηχανία προκάλεσε η κίνηση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να μειώσει κατά 10 μονάδες βάσης τα επιτόκια χορηγήσεων 1 και 5 ετών, σε συνέχεια της κίνησης της την προηγούμενη εβδομάδα να μειώσει τα επιτόκια της σε μια διευκόλυνση βραχυπρόθεσμου δανεισμού.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, η κατασκευή νέων κατοικιών αυξήθηκε ετησίως κατά 21,7% σε 1,63 εκατομμύρια στο μεγαλύτερο σημείο τους εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

H AI έκανε τους πλούσιους, πλουσιότερους κατά 150 δισ. δολάρια

ΗΠΑ: Εκτίναξη – έκπληξη στις ενάρξεις νέων κατοικιών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News