Business & Finance Παρασκευή 16/06/2023, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Καθ’ οδόν για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάρτιο

Μεικτά καταγράφουν σήμερα οι δείκτες στη Wall Street, με φόντο τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής

Wall Street: Καθ’ οδόν για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάρτιο

Μεικτά καταγράφουν σήμερα οι δείκτες στη Wall Street, οδεύοντας πάντως προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάρτιο, καθώς τα σημάδια αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης αυξάνουν τις ελπίδες ότι μπορεί να τερματιστεί νωρίτερα η εκστρατεία περιοριστικής νομισματικής πολιτικής της Fed.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,12% στις 34.449,95 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,13% στις 13.765 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 καταγράφει κέρδη μόλις 0,09% στις 4.432,7 μονάδες. Αιτία για την πτώση των τεχνολογικών μετοχών είναι η εκτίμηση της Micron Technology Inc. ότι είναι σε κίνδυνο περίπου το ήμισυ των εσόδων των πελατών της με έδρα την Κίνα. 

Ο S&P 500 μπορεί να εισήλθε σε bull market την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο Michael Hartnett της BofA λέει ότι δεν πρόκειται για την αρχή ενός νέου μεγάλου ράλι στις μετοχές. Ο αναλυτής δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν είναι πεπεισμένος ότι αυτή είναι η αρχή μιας «νέας bull market». Μοιάζει περισσότερο με το 2000 ή το 2008, με ένα «μεγάλο ράλι πριν από τη μεγάλη κατάρρευση», πρόσθεσε.

Στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ρίτσμοντ, Thomas Barkin, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα ίσως χρειαστεί να συσφίξει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική για να μειώσει τον πληθωρισμό και να επιβραδύνει μια ανθεκτική οικονομία και αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Ο κυβερνήτης της Fed Christopher Waller δήλωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ότι οι πρόσφατες τραπεζικές πιέσεις θα οδηγήσουν σε σημαντικά αυστηρότερους όρους δανεισμού στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι οι αξιωματούχοι δεν πρέπει να επιτρέψουν στις ανησυχίες για μερικούς δανειστές να παρεμβαίνουν στη μάχη τους για τον πληθωρισμό.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News