Business & Finance Πέμπτη 15/06/2023, 13:50
ΑΓΟΡΕΣ

Μ. Kolanovic (JP Morgan): Αποφύγετε τις μετοχές, παρά το bull market

Μ. Kolanovic (JP Morgan): Αποφύγετε τις μετοχές, παρά το bull market

Μπορεί οι επενδυτές να ενθουσιάζονται με το νέο bull market της Wall Street, όμως ο γνωστός στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan, Marko Kolanovic, παραμένει επιφυλακτικός.

Στην τελευταία του έκθεση διατηρεί την underweight θέση του στις μετοχές και overweight στα μετρητά, παρότι οι επενδύσεις ρίσκου τα έχουν πάει καλά έπειτα από την συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ, που απέτρεψε μια καταστροφική αμερικανική χρεοκοπία.

«Ενώ η πρόσφατη ανθεκτικότητα της οικονομίας ενδέχεται να καθυστερήσει την έλευση μιας ύφεσης, πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερημένων επιπτώσεων από τη νομισματική σύσφιγξη του τελευταίου χρόνου ίσως να μην έχει φανεί ακόμα και τελικά μια ύφεση πιθανότατα θα είναι αναγκαία, για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο», σημειώνει ο Kolanovic.

«Συνεπώς, διατηρούμε μια αμυντική επενδυτική στάση και πιστεύουμε ότι η αναλογία ρίσκου/ανταμοιβής για τις μετοχές παραμένει φτωχή, με δεδομένη την αποσύνδεση ανάμεσα στις μετοχές και τα ομόλογα, την υψηλή πιθανότητα ύφεσης τα επόμενα τρίμηνα, τα υψηλά επιτόκια, τη σύσφιγξη της ρευστότητας, τις ακριβές αποτιμήσεις και την ακόμα μικρή συμμετοχή μετοχών στο ράλι», εξηγεί ο αναλυτής.

Πραγματικά, το τελευταίο ράλι της Wall Street οφείλεται μόνο σε λιγοστά mega caps της τεχνολογίας, όπως είναι οι Microsoft και Nvidia. Το τελευταίο διάστημα, η άνοδος κάποιων μετοχών της μικρής κεφαλαιοποίησης θεωρείται μια ένδειξη ότι το φαινόμενο περιορίζεται και οι επενδυτές είναι και πάλι πρόθυμοι να ποντάρουν σε πιο ριψοκίνδυνες μετοχές.

Όμως, ο Kolanovic είχε συστήσει στους επενδυτές τον Μάιο να αντικαταστήσουν τις μετοχές στο χαρτοφυλάκιό τους με χρυσό και μετρητά, με δεδομένη την κρίση για το όριο χρέους στις ΗΠΑ. Παρά την επίλυσή της, ο αναλυτής λέει σήμερα ότι οι κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να συνεχίσουν την αυστηρή στάση τους.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

BofA: Έρχεται risk off σε ένα μήνα – Πότε θα σκάσει η φούσκα της τεχνητής νοημοσύνης

Michael Wilson (Morgan Stanley): Όχι, αυτό το ράλι δεν θα οδηγήσει σε bull market

Morgan Stanley: Σε κίνδυνο το ράλι των αμερικανικών μετοχών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News