Business & Finance Τετάρτη 14/06/2023, 20:25
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Σε υψηλά πολλών μηνών οι αποδόσεις του ευρώ, εν αναμονή της Fed

Ομόλογα: Σε υψηλά πολλών μηνών οι αποδόσεις του ευρώ, εν αναμονή της Fed

Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων του ευρώ βρέθηκαν ξανά σήμερα σε υψηλά αρκετών μηνών, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed που ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ.

Oι αγορές αντέδρασαν προκαταβολικά στην προοπτική περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουλίου, καθώς ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις τιμές ενέργειας και τροφίμων, παραμένει επίμονα υψηλός, παρά το γεγονός ότι αποκλιμακώθηκαν περαιτέρω και οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ.

Καθώς τα προβλήματα στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα έχουν μετριαστεί, η προσοχή των επενδυτών έχει επιστρέψει στον πληθωρισμό και στις προοπτικές ανάπτυξης και με τις τιμές καταναλωτή να παραμένουν πάνω από το στόχο της Φέντεραλ Ριζέρβ, οι προσδοκίες των αγορών είναι ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.    

Η απόδοση του γερμανικού διετούς έφθασε ενδοσυνεδριακά έως το 3,095%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου, ενώ στη 10ετία η απόδοση έφθασε το 2,45% με άνοδο 2,5 μονάδων βάσης.

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύθηκε στο 4,10% με το spread ωστόσο να παραμένει σταθερό κοντά στις 160 μονάδες βάσης, δηλ. πολύ κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022, των 158 μονάδων βάσης.

Στην ελληνική αγορά, οι αποδόσεις “τσίμπησαν” ελαφρώς, στη 10ετία στο 3,71% και στην πενταετία στο 3,33%.

 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News