Business & Finance Τρίτη 13/06/2023, 10:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη πριν τις αποφάσεις Fed και ΕΚΤ

Άνοδο κατέγραψαν σήμερα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές χάρη στα κέρδη των μετοχών τεχνολογίας

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη πριν τις αποφάσεις Fed και ΕΚΤ

Άνοδο κατέγραψαν σήμερα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές χάρη στα κέρδη των μετοχών τεχνολογίας, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) δεν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση για τον καθορισμό της πολιτικής της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,49% στις 462,99 μονάδες, με τον κλάδο τεχνολογίας να ενισχύεται κατά 1,5%. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,6% στις 16.195 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,77% στις 7.306 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE κινείται θετικά κατά 0,29%, ενώ ο ιταλικός MIB κερδίζει 0,34% και στην Ισπανία ο IBEX σημειώνει οριακές απώλειες.

Οι επενδύτες ευελπιστούν ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται αργότερα σήμερα από τις ΗΠΑ πιθανόν θα δείξουν επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Μάιο, ενισχύοντας περαιτέρω τις εκτιμήσεις ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων αύριο. Παράλληλα, την Πέμπτη θα αποφασίσει η ΕΚΤ το επόμενο βήμα νομισματικής πολιτικής με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News