Business & Finance Δευτέρα 12/06/2023, 20:22
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος με ώθηση από Φρανκφούρτη

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος με ώθηση από Φρανκφούρτη

Ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη καθοδήγησε τα κέρδη στην Ευρώπη στη σημερινή συνεδρίαση, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με άνοδο 0,2%. Ο DAX ενισχύθηκε 0,9%. 

Ο γερμανικός όμιλος αθλητικών ειδών Adidas ενισχύθηκε 5,5% από τη στιγμή που η Bernstein αναθεώρησε ανοδικά την αξιολόγησή της για τη μετοχή της εταιρείας σε outperform από market perform, καθώς θεωρεί ότι ορισμένοι παράγοντες όπως η συμμετοχή του Lionel Messi στην Inter Miami θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς της Adidas στις ΗΠΑ. 

Οι κορυφαίες εταιρείες πολυτελών ειδών LVMH και Hermes ενισχύθηκαν 1,8% και 3% αντίστοιχα, προσφέροντας περαιτέρω στήριξη στο STOXX 600. 

Ο συγκεκριμένος δείκτης ξεκίνησε το έτος με πολύ μεγάλη δυναμική συγκριτικά με το δείκτη S&P 500, όμως έχασε σε κεκτημένη ταχύτητα στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου λόγω της προτίμησης των επενδυτών σε μετοχές ανάπτυξης έναντι των μετοχών αξίας. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, η UBS ενισχύθηκε 0,8% καθώς ολοκληρώθηκε σήμερα η ιστορική συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse. 

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,5% στις 7.250,35 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με μικρά κέρδη 0,1% στις 7.570,69 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός MIB σημείωσε άνοδο 0,9%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,4%.

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News