Business & Finance Δευτέρα 12/06/2023, 11:15
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα άνοδος στο ΧΑ με οδηγό της τράπεζες – Κέρδη και στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών

Νέα άνοδος στο ΧΑ με οδηγό της τράπεζες – Κέρδη και στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών. Το βλέμμα της αγοράς αυτή την εβδομάδα είναι στραμμένο στις αποφάσεις Fed και EKT με τους επενδυτές να αναμένουν παύση στη νομισματική σύσφιγξη από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ και μια νέα άνοδο της τάξης των 25 μονάδων βάσης από τους policymakers της Φρανκφούρτης.

Η νέα άνοδος ενθαρρύνεται από τη νέα έκθεση της Morgan Stanley, η οποία εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να είναι προτιμητέες παρά την υπεραπόδοση. Ο αμερικανικός οίκος επισημαίνει πως το «risk – reward» παραμένει το πιο ελκυστικό έναντι όλων των άλλων, τοποθετώντας έτσι τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς (top pick) και της Eurobank στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας, με σύσταση «overweight» και υψηλά περιθώρια ανόδου.

Παράλληλα, και η Ambrosia Capital διατηρεί τις συστάσεις buy για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ αυξάνει τις τιμές-στόχους και στις τέσσερις τράπεζες. Πλέον, για την Alpha Bank η τιμή-στόχος τίθεται στο 1,90 ευρώ από 1,40 ευρώ πριν, με ανοδικό περιθώριο 24%, για τη Eurobank η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 2,05 ευρώ από 1,35 ευρώ πριν και περιθώριο ανόδου 36%, για την Εθνική Τράπεζα η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 7,95 ευρώ από 4,45 ευρώ πριν και περιθώριο ανόδου 31% και τέλος, για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,95 από 1,60 ευρώ πριν και ανοδικό περιθώριο 34%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν νωρίτερα πάνω από τις 1.266 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,4% με την αξία των συναλλαγών κοντά στα 20 εκατ. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank, της Quest Συμμετοχών (+1,7%), της Elvalhalcor και της Πειραιώς με περίπου 1,3%. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas και της Σαράντης, ενώ ήπια διορθωτικά κινείται η Jumbo.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών και των Τραπεζών. Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείαςκαι των Προσωπικών Προϊόντων.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Την ίδια ώρα, κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,55% στις 462,5 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,99% στις 16.107,9 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC κερδίζει 0,8% στις 7.270 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει κέρδη 0,3%, ο ιταλικός MIB κερδίζει 0,96% και στην Ισπανία ο IBEX ενισχύεται κατά 0,5%. Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών υγείας σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,6% ενώ ο δείκτης των εταιρειών προσωπικών και οικιακών προϊόντων ήταν νωρίτερα ενισχυμένος κατά 0,9%.

Παράλληλα, η μετοχή της UBS κερδίζει 1% μετά τηn ανακοίνωση ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Credit Suisse.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News