Business & Finance Παρασκευή 9/06/2023, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή πτώση στις ευρωαγορές εν αναμονή Fed και ΕΚΤ

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής την ερχόμενη εβδομάδα

Μικρή πτώση στις ευρωαγορές εν αναμονή Fed και ΕΚΤ

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,1% στις 460,2 μονάδες, ενώ ο κλάδος των ευρωπαϊκών εταιρειών χημικών υποχωρεί κατά 1,3%. Ο γερμανικός DAX χάνει 0,2% στις 15.953,78 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,1% στις 7.213,36 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει επίσης 0,1% στις 7.594,08 μονάδες. Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE ΜΙΒ σημειώνει πτώση 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX κινείται με οριακές απώλειες 0,03%. 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών την επόμενη εβδομάδα θα επικεντρωθεί στις συνεδριάσεις της Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τον καθορισμό της πολιτικής τους. Η αγορά αναμένει παύση στις αυξήσεις από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα και μια ακόμα αύξηση 25μ.β. από την ΕΚΤ. Ωστόσο, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τα στιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Τρίτη, ενώ σύμφωνα με την Eurostat η Ευρωζώνη πέρασε επισήμως το κατώφλι της ύφεσης, καθώς η οικονομία συρρικνώθηκε οριακά έστω για δεύτερο συνεχές τρίμηνο.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News