Business & Finance Τετάρτη 7/06/2023, 17:11
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδικά με μοχλό ξανά τον τεχνολογικό κλάδο

Σταθεροποιητικά κινείται στο άνοιγμα ο Dow Jones, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος οδηγεί υψηλότερα τον S&P 500

Wall Street: Ανοδικά με μοχλό ξανά τον τεχνολογικό κλάδο

Σταθεροποιητικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street με την τεχνολογία αλλά και τον ενεργειακό κλάδο να κινούνται ανοδικά, ενώ χθες ο S&P 500 έκλεισε με νέα κέρδη.

Σήμερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones είναι αμετάβλητος στις 33.574,5 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,16% στις 4.290,7 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,36% στις 13.324,4 μονάδες.

Οι μετοχές της Netflix Inc. καταγράφουν ράλι 4% μετά από μια αύξηση της τιμής-στόχου από τους αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. Κέρδη καταγράφει και η Marvell Technology Inc. μετά την αναφορά για σύμβαση τσιπ τεχνητής νοημοσύνης με την Amazon.com Inc.

Βαρίδι για τις τεχνολογικές μετοχές αποτελεί η προοπτική των υψηλότερων επιτοκίων για μεγαλύτερο διάστημα, καθώς οι εταιρείες αυτές αντλούν τις αξίες τους από τις μελλοντικές ταμειακές ροές, τα υψηλότερα επιτόκια φρενάρουν τη δυναμική τους. Οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed και της ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα, με την πρώτη να έχει δώσει σήμα για προσωρινή παύση των επιτοκιακών αυξήσεων, ενώ αναμένεται νέα αύξηση από την ΕΚΤ.

«Ένα πράγμα που μου προκαλεί νευρικότητα είναι ότι η αγορά υπερεκτίμησε τις δυνατότητες των κεντρικών τραπεζών να προχωρήσουν γρήγορα σε μειώσεις επιτοκίων», δήλωσε η η Karen Ward, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της JPMorgan Asset Management. «Καθώς οι αγορές ποντάρουν σε τέτοιες μειώσεις, αυτό καθιστά τις αποτιμήσεις των megacaps τεχνολογίας ριψοκίνδυνες», πρόσθεσε.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 23% στα 74,6 δισ. δολάρια, στο επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Οκτώβριο. Oι εξαγωγές τον Απρίλιο ανήλθαν σε 249 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση 9,2 δισ. δολάρια σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 323 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 4,8 δισ. δολαρίων. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News