Business & Finance Δευτέρα 5/06/2023, 17:28
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μεικτά πρόσημα και ρεκόρ για τη μετοχή της Apple

Wall Street: Μεικτά πρόσημα και ρεκόρ για τη μετοχή της Apple

Μεικτά είναι τα πρόσημα στη Wall Street, κατά το άνοιγμα στην αρχή της εβδομάδας, μετά από ένα ράλι την Παρασκευή που ώθησε τον S&P 500 στο να καταγράψει την καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο και να τερματίσει στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,28% ή 93,73 μονάδες στις 33.669,03 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,05% στις 13.247,35 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει οριακή κάθοδο 0,03% στις 4.281,25 μονάδες.

Οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν περισσότερο από 2% μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι θα μειώσει περαιτέρω την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, από τον Ιούλιο. Τα νέα ακολούθησαν μια συνάντηση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, κατά την οποία αποφάσισε να παραμείνει στους υπάρχοντες στόχους παραγωγής του 2023.

Η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο άνω του 1% φτάνοντας στο υψηλό όλων των εποχών, στα 183,42 δολάρια. Ο κατασκευαστής iPhone ξεκινά το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών, όπου πολλοί αναλυτές της Wall Street αναμένουν από την εταιρεία να αποκαλύψει τη νέα συσκευή εικονικής πραγματικότητάς της.

Παράλληλα, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz σημείωσε ότι ενώ οι μεγάλες ανησυχίες σχετικά με μια δυνητικά καταστροφική χρεοκοπία και την ευρύτερη τραπεζική κρίση έχουν εκτονωθεί, αυτό που θα ακολουθήσει εξαρτάται από τον στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τη μείωση του πληθωρισμού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News