Business & Finance Δευτέρα 5/06/2023, 10:56
ΑΓΟΡΕΣ

Συγκρατημένα θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με μικρές μεταβολές κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το κλείσιμο με τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη σε διάρκεια διμήνου την Παρασκευή

Συγκρατημένα θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με μικρές μεταβολές κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το κλείσιμο με τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη σε διάρκεια διμήνου την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τη συμφωνία για το χρέος των ΗΠΑ και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη.

Ανοδικά κατά 1% κινούνται οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά την ανακοίνωση της Σαουδ. Αραβίας για εθελοντική μείωση παραγωγής από τον Ιούλιο. Η απόφαση του OPEC+ ήταν να μην προχωρήσει σε αλλαγές ως προς τα σχέδιά του για παραγωγή για το υπόλοιπο του έτους.

Οι μετοχές των κλάδων των ταξιδιών και της αναψυχής υποχωρούσαν, ακολουθούμενες από το λιανεμπόριο. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,17% και κινείται στις 462,9 μονάδες. Στη Γερμανία, ο δείκτης DAC ενισχύεται κατά 0,33% στις 16.101,9 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει οριακά κέρδη 0,04% στις 7.273,5 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κερδίζει 0,5% και κινείται στις 7.646 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,21%, ενώ ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,1%.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και τα στοιχεία της περασμένης Πέμπτης για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, τα οποία έδειξαν μεν αποκλιμάκωση στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022, ωστόσο -όπως είπε η Christine Lagarde- ο δομικός πληθωρισμός συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία και ως εκ τούτου αναμένονται νέες αυξήσεις επιτοκίων.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News