Business & Finance Παρασκευή 2/06/2023, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νέα άνοδος με το βλέμμα στο χρέος των ΗΠΑ

Νέα άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη νομοθέτηση και από τη Γερουσία για άρση του χρέους των ΗΠΑ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νέα άνοδος με το βλέμμα στο χρέος των ΗΠΑ

Νέα άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη νομοθέτηση και από τη Γερουσία για άρση του χρέους των ΗΠΑ, αποτρέποντας τον κίνδυνο χρεοκοπίας για τη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,46% στις 457,36 μονάδες, συνεχίζοντας την πορεία ανάκαμψης από τα χαμηλά διμήνου που έκλεισε την Τετάρτη. Tα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης, λιανικών πωλήσεων και πετρελαίου και αερίου.

Σε ότι αφορά του εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,63% στις 15.953 μονάδες, ο CAC 40 στην Γαλλία κερδίζει 0,7% στις 7.185,8 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,42% και διαπραγματελυεται στις 7.523,6 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο FTSE MIB στην Ιταλία ενισχύεται κατά 0,44% στις 26.698 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 9.226,8 μονάδες.

Η Γερουσία ενέκρινε χθες με άνετη πλειοψηφία το νομοσχέδιο που αναστέλλει έως την 1η Ιανουαρίου του 2025 το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, αποτρέποντας τον κίνδυνο να κηρυχθεί στάση πληρωμών.

Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο 6,1% από 7% τον Απρίλιο, για να διαμορφωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον ενός έτους. Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός παραμένει επίμονα υψηλός, όπως δήλωσε και η Christine Lagarde, προαναγγέλοντας νέα αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurostat: Στο 4,1% ο πληθωρισμός τον Μάιο στην Ελλάδα – Στο 6,1% στην Ευρωζώνη

ΗΠΑ: Η Γερουσία απέτρεψε τον κίνδυνο κήρυξης στάσης πληρωμών

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ανάκαμψη μετά το χθεσινό χαμηλό διμήνου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News