Business & Finance Τρίτη 30/05/2023, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Στήριγμα η τεχνολογία στη Wall Street

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street με τον Dow στο κόκκινο και τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο

Στήριγμα η τεχνολογία στη Wall Street

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street με τον Dow στο κόκκινο και τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο με φόντο το ράλι σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση μετά από τη χθεσινή αργία λόγω της Memorial Day στις ΗΠΑ, ενώ οι επενδυτές αξιολογούν τη συμφωνία για το χρέος στην οποία κατέληξαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, την ώρα που εκκρεμεί η έγκρισή της από το Κογκρεσο.

Πάντως, η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να τροφοδοτεί την όρεξη για μετοχές τεχνολογίας με τον Nasdaq 100 να οδεύει προς έναν από τους καλύτερους πρώτους πέντε μήνες του έτους στην πρόσφατη ιστορία της Wall Street.

Συγκεκριμένα, ο ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,33% ή 110,8 μονάδες στις 32.982,5, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,21% στις 4.214 μονάδες και τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,62% στις 13.053,4 μονάδες. 

Το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων ξεπέρασε η κεφαλαιοποίηση της Nvidia με το άνοιγμα της Wall Street σήμερα, όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο. Η εταιρεία κατασκευής τσιπ κατάφερε να μπει στο κλειστό «κλαμπ» των τεχνολογικών κολοσσών που έχουν σπάσει το φράγμα του 1 τρισ., καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασαν σημαντικά τις προσδοκίες οδηγώντας σε ράλι της μετοχής. Η μετοχή της καταγράφει ράλι 25%.

«Ναι, η τεχνητή νοημοσύνη έχει μεγάλες προοπτικές και φαίνεται να είναι το “next big thing”», έγραψε ο Tom Essaye, πρώην έπενδυτής της Merrill Lynch. «Αλλά δεν βλέπω πώς αυτές οι προοπτικές μπορούν να αντισταθμίσουν την πραγματικότητα των υψηλότερων επιτοκίων και της μεγαλύτερης πίεσης στην οικονομία, τουλάχιστον για μια βιώσιμη περίοδο».

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών τον Μάρτιο ήταν αυξημένες κατά 0,7% από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τους δείκτες Case-Shiller της S&P CoreLogic.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ξεπέρασε το 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Nvidia

Συμφωνία για το αμερικανικό χρέος: Οι κίνδυνοι που κρύβει για την οικονομία και τις αγορές

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News