Business & Finance Τρίτη 30/05/2023, 11:10
ΑΓΟΡΕΣ

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές: Παρακολουθούν τη συμφωνία για το αμερικανικό χρέος

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές: Παρακολουθούν τη συμφωνία για το αμερικανικό χρέος

Με ήπια πτώση άνοιξαν οι σημερινές συνεδριάσεις στις ευρωαγορές, καθώς επικρατεί διάχυτη αβεβαιότητα σχετικά με την έγκριση της προσωρινής συμφωνίας για την αύξηση του αμερικανικού χρέους από το Κογκρέσο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης παραμένει σχεδόν αμετάβλητος, καταγράφοντας οριακά κέρδη της τάξης του 0,03%. Ο δείκτης Dax της Φρανκφούρτης καταγράφει κέρδη 0,29% αυτή την ώρα. Αμετάβλητος με οριακές απώλειες είναι ο FTSE 100 του Λονδίνου, έπειτα από τη χθεσινή αργία ενώ σημαντική πτώση της τάξης του 0,46% καταγράφει ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού.

Η νευρικότητα προκλήθηκε από τη χθεσινή στάση μιας μικρής μερίδας Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου που δήλωσαν ότι θα εναντιωθούν στη συμφωνία για αύξηση του χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι η προσωρινή συμφωνία επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα μετά από υποχωρήσεις και από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου Joe Biden και του προέδρου της αμερικανικής Βουλής, Kevin McCarthy. Τώρα εκκρεμεί η άμεση έγκρισή της από το Κογκρέσο.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει καθορίσει την καταληκτική ημερομηνία για τεχνική χρεοκοπία των ΗΠΑ την 1η Ιουνίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News