Business & Finance Δευτέρα 29/05/2023, 12:32
ΑΓΟΡΕΣ

Ευφορία στα cryptos – Σε υψηλό δύο εβδομάδων το Bitcoin

Ευφορία στα cryptos – Σε υψηλό δύο εβδομάδων το Bitcoin

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων περίπου εκτινάχθηκε νωρίτερα το Bitcoin, καθώς και στην αγορά κρυπτονομισμάτων επικρατεί η γενικευμένη ευφορία που διακατέχει τα διεθνή χρηματιστήρια μετά την επίτευξη προσωρινής συμφωνίας για αύξηση του ορίου του χρέους στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το Bitcoin παρουσίαζε κέρδη έως και 3,2% μέσα στο βράδυ (ώρα Ελλάδος), καταδεικνύοντας ότι επέστρεψε η όρεξη για ανάληψη ρίσκου στους επενδυτικούς κόλπους. Αυτή την ώρα, τα κέρδη έχουν μετριαστεί, εξακολουθεί όμως να καταγράφει άνοδο της τάξης του 2,57% στα 27.890 δολάρια περίπου. Αξίζει να σημειωθεί πως το Bitcoin βρίσκεται στην πέμπτη ημέρα ανόδου, σημειώνοντας έτσι την καλύτερη επίδοση από τον Μάρτιο.

Ανοδικά κινούνται και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum (3%), το Solana (1,21%), το Avalanche (1,12%), ενώ ολόκληρη η αγορά ανεβαίνει κατά περίπου 2,1%. Σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap, η αγορά αποτιμάται αυτή την ώρα στο 1,16 τρισ. δολάρια, ενώ ο όγκος των συναλλαγών το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκτιμάται στα 33,8 δισ., σημειώνοντας ημερήσια αύξηση 55,37%.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων ναι μεν απομακρύνεται από τα χαμηλά του 2022, μετά την κατάρρευση του άλλοτε κραταιού ανταλλακτηρίου FTX, αλλά εξακολουθεί να απέχει σημαντικά από την κορύφωση του 2021, όταν το Bitcoin άγγιξε σχεδόν τα 69.000 δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, και ο πρόεδρος της Βουλής, Kevin McCarthy, κατέληξαν μέσα στο σαββατοκύριακο σε συμφωνία για αύξηση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ. Βέβαια, θα πρέπει να εγκριθεί άμεσα από το Κογκρέσο, προκειμένου να αποφευχθεί μια τεχνική χρεοκοπία της χώρας, κάτι το οποίο το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, έχει προβλέψει ότι θα συμβεί την 1η Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόοδος στις μεταξύ τους συνομιλίες, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα φαίνονταν στάσιμες, προκάλεσε κύμα αισιοδοξίας στα διεθνή χρηματιστήρια και έδωσε ώθηση στην ανάληψη ρίσκου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ανοδικό άνοιγμα στον απόηχο της συμφωνίας για το αμερικανικό χρέος

Όριο χρέους ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν πέτυχε τη συμφωνία, αλλά με κόστος

Ανώτατο όριο χρέους ΗΠΑ: Τα βασικά σημεία της συμφωνίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News