Business & Finance Πέμπτη 18/05/2023, 20:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη του έτους ο δείκτης DAX

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη του έτους ο δείκτης DAX

Με άνοδο έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές εν μέσω αισιοδοξίας για συμφωνία σχετικά με την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους, με το γερμανικό δείκτη DAX να αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη του έτους. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,4% με την αυτοκινητοβιομηχανία και την τεχνολογία να καθοδηγούν τα κέρδη. 

Ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 1,3%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022, με τις γερμανικές Commerzbank και Volkswagen να σημειώνουν αξιοσημείωτα κέρδη. Ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με άνοδο 0,6% σε υψηλό δύο εβδομάδων και ο FTSE MIB στο Μιλάνο άγγιξε υψηλό τριών εβδομάδων με άνοδο 0,1%. 

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατάφερε να μείνει σε θετικό έδαφος, με κέρδη 0,26%, παρά το γεγονός ότι τηλεπικοινωνιακός κολοσσός BT είδε τη μετοχή του να υποχωρεί 5%, μετά την ανακοίνωση μείωσης του προσωπικού κατά 40.000 έως 55.000 εργαζόμενους μεταξύ 2028 και 2030.

Δημοσιεύματα έκαναν λόγο ότι ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Κέβιν Μακάρθι, είναι αισιόδοξος ότι οι διαπραγματευτές θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία εγκαίρως και να την ψηφίσουν στο Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα. 

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ακολουθούν στενό πλαίσιο διακύμανσης αυτό το μήνα, καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να σταθμίσουν τους κινδύνους μίας πιο αυστηρής νομισματικής πολιτικής και το ενδεχόμενο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας. 

Η ΕΚΤ αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να επαναφέρει το στόχο του πληθωρισμού στο στόχο του 2%, παρότι το μεγαλύτερο μέρος της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής έχει ήδη γίνει, όπως είπε ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουί ντε Γκίντος. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News