Business & Finance Πέμπτη 27/04/2023, 20:27
ΑΓΟΡΕΣ

Eυρωπαϊκές μετοχές: Μικρά κέρδη με στήριγμα τα εταιρικά αποτελέσματα

Eυρωπαϊκές μετοχές: Μικρά κέρδη με στήριγμα τα εταιρικά αποτελέσματα

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, βρίσκοντας στήριγμα στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, ειδικά αυτά από τις Deutsche Bank και Barclays, τα οποία απομάκρυναν τις ανησυχίες για την ευρωστία του τραπεζικού κλάδου. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,2% καταγράφοντας κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. 

Η SimCorps ενισχύθηκε 38,8%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του δείκτη, από τη στιγμή που το Deutsche Boerse ανακοίνωσε προσφορά για την εξαγορά της εταιρείας λογισμικού. Η μετοχή του Deutsche Boerse υποχώρησε 7,7%. 

Η μετοχή της Barclays ενισχύθηκε 5,3% χάρη στα καλύτερα του αναμενομένου τριμηνιαία κέρδη, καθώς η ανθεκτική επίδοση του τμήματος καταναλωτικής πίστης της τράπεζας αντιστάθμισε τις ανησυχίες από τις υπόλοιπες βασικές δραστηριότητές της. 

Η Deutsche Bank ενισχύθηκε 2,5% στον απόηχο της μεγαλύτερης του αναμενομένου αύξησης των κερδών πρώτου τριμήνου, καθώς τα έσοδα από τα υψηλότερα επιτόκια αντιστάθμισε την πτώση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική. 

Ο ευρύτερος τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 1,1%, ενώ ο κλάδος βιομηχανικών αγαθών κατέγραψε κέρδη 1,3%, από τη στιγμή που η σουηδική εταιρεία μηχανολογικών εφαρμογών Atlas Copco ενισχύθηκε 14,4% παρουσιάζοντας παραγγελίες ρεκόρ και έσοδα καλύτερα των προβλέψεων. 

Η Unilever ενισχύθηκε 1,4% καθώς και αυτή η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις υψηλότερες του αναμενομένου, αφού αύξησε τις τιμές της για να καλύψει το υψηλότερο κόστος εμπορευμάτων. 

Ο STOXX 600 καταγράφει κέρδη 1,4% αυτό το μήνα, καθώς τα μέχρι τώρα εταιρικά αποτελέσματα αποδείχθηκαν λιγότερο ανθεκτικά απ΄ό,τι αναμενόταν, μετά από ένα χαοτικό μήνα τραπεζικής αναστάτωσης. Όμως, η αβεβαιότητα ως προς την περαιτέρω πορεία των επιτοκίων παραμένει. 

Οι αγορές περιμένουν εναγωνίως τα σημερινά στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου αύριο Παρασκευή, τα οποία αναμένεται να δείξουν τον αντίκτυπο που έχουν στην οικονομία οι χαμηλότερες τιμές ενέργειας και τα πιο αυστηρά τραπεζικά στάνταρντς, εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ στις 4 Μαίου. 

Οι μετοχές των μίντια υποχώρησαν 1,7%, καθώς η μετοχή της Universal Music Group σημείωσε πτώση 6,6%. 

Στα επιμέρους ταμπλό, o γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,03%, με τον γαλλικό CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,23%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,27%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,19%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,22%.

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News