Business & Finance Δευτέρα 24/04/2023, 20:02
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαικές μετοχές: Χωρίς κατεύθυνση με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Ευρωπαικές μετοχές: Χωρίς κατεύθυνση με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν χωρίς κατεύθυνση στην αρχή μίας εβδομάδας που είναι γεμάτη από ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Την ίδια στιγμή η μετοχή της ολλανδικής Philips εκτινάχθηκε στα ύψη μετά τα ισχυρά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε στις 468,97 μονάδες, παραμένοντας σε στενό πλαίσιο διακύμανσης κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας. 

Η μετοχή της Philips ενισχύθηκε 13,8% από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και ανακοίνωσε ότι θα βάλει στην άκρη 575 εκατ.ευρώ για κάλυψη δικαστικών εξόδων σχετικά με ανακλήσεις αναπνευστικών συσκευών.  

Ο κλάδος υγείας ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1%, ενώ οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν 1%, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους από την Παρασκευή. 

Οι μεγάλες τράπεζες Barclays, Santander, Deutsche Bank, UBS καθώς και οι εταιρείες καταναλωτικών αγαθών Nestle, Reckitt, Unilever ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου αυτή την εβδομάδα. 

Η Credit Suisse, στην τελευταία ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της υπό τη σημερινή μορφή της, ανακοίνωσε ότι το ενεργητικό της διαμορφώθηκε στα 61 δισ.φράγκα (68 δισ.δολάρια) στο πρώτο τρίμηνο και ότι οι εκροές συνεχίζονται. 

Μετά από το χάος που προκλήθηκε το Μάρτιο, οι ευρωπαϊκές μετοχές ενισχύθηκαν 2,4% τον Απρίλιο, στην μηνιαία επίδοση από τον Ιανουάριο, καθώς οι φθηνές αποτιμήσεις και τα στοιχήματα από το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας στήριξε τις επιχειρήσεις. 

Η εταιρεία πολυτελών ειδών LVMH ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 500 δισ.δολάρια, αποτελώντας την εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην Ευρώπη και αποτελώντας την πρώτη που περνά το συγκεκριμένο φράγμα. 

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν επίσης με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα ορισμένων εκ των μεγαλύτερων αμερικαικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft, της Alphabet και της Amazon αυτή την εβδομάδα. 

Η μετοχή της Software έκανε άλμα 49% από τη στιγμή που η εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Silver Lake προσφέρθηκε να αγοράσει τη γερμανική κατασκευάστρια λογισμικού. 

Aπό τους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε οριακά 0,02%, ο DAX στην Φρανκφούρτη 0,11%, ενώ ο CAC 40 0,04%. Από την ευρωπεριφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,75%.

 

 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News