Business & Finance Δευτέρα 24/04/2023, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στάση αναμονής για τα εταιρικά αποτελέσματα

Οριακές διακυμάνσεις και μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street

Wall Street: Στάση αναμονής για τα εταιρικά αποτελέσματα

Οριακές διακυμάνσεις και μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, στην αρχή μιας εβδομάδας γεμάτης με εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά δεδομένα που μπορεί να βοηθήσουν να φωτιστεί η πορεία της νομισματικής πολιτικής ενόψει της συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,1% στις 33.823 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει οριακή πτώση 0,02% στις 12.070,5 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,17% στις 4.140,7 μονάδες.

Οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα στο κόκκινο, με το Dow να υποχωρεί 0,23% και να διακόπτει το ανοδικό σερί των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων. Ο δείκτης Nasdaq παρουσίασε της μεγαλύτερη πτώση, της τάξης του 0,42%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε μόλις 0,1%.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η μετοχή της Coca Cola σημειώνει κέρδη μετά αφού τα αποτελέσματα τριμήνου του γίγαντα των αναψυκτικών ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων. Αντιθέτως, οι μετοχές της Bed Bath & Beyond Inc. καταρρέουν με πτώση άνω του 20% μετά την αίτηση προστασίας από πτώχευση που κατέθεσε η εταιρεία και τα σχέδιά της εταιρείας να κλείσει όλα της τα καταστήματα.

Στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, οι traders συνεχίζουν να προβλέπουν αυξήσεις επιτοκίων τις ερχόμενες εβδομάδες πριν να ξεκινήσουν οι περικοπές αργότερα μέσα στο έτος. Με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για επιβράδυνση της ανάπτυξης, ενώ ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή -ο προτιμώμενος δείκτης της κεντρικής τράπεζες- αναμένεται να δειξει χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων. Εν τω μεταξύ, αναμένονται εταιρικά αποτελέσματα από τη First Republic Bank και τη First Citizens Bank, που εξαγόρασε τη Silicon Valley Bank, μαζί με τα αποτελέσματα τεχνολογικών κολοσσών όπως οι Microsoft, Meta και Amazon.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τα κέρδη της Coca-Cola ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις 

Bed Bath & Beyond: Κατέθεσε αίτηση προστασίας από πτώχευση

Wall Street: Σε θετικό πρόσημο η συνεδρίαση – Απώλειες στην εβδομάδα

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News