Business & Finance Παρασκευή 21/04/2023, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρή πτώση με μάκρο και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Με ήπιες διακυμάνσεις άνοιξαν οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσω μεικτών εταιρικών κερδών και στοιχείων για την αμερικανική οικονομία

Wall Street: Μικρή πτώση με μάκρο και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Με ήπιες διακυμάνσεις άνοιξαν οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσω μεικτών εταιρικών κερδών και καθώς οι επενδυτές αναλύουν τα πιο πρόσφατα οικονομικά δεδομένα για ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές για τον πληθωρισμό, την οικονομική ανάπτυξη και την πορεία νομισματικής πολιτικής της Fed.

O Dow Jones υποχωρεί κατά 0,01% στις 33.768 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,48% στις 11.999,4 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,21% στις 4.121 μονάδες. Η μετοχή της Procter & Gamble ενισχύεται, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων. Την ίδια ώρα, αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Schlumberger Ltd. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών στην πετρελαϊκή βιομηχανία να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, και τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 2%. Μικρή άνοδο καταγράφει η μετοχή της Tesla, μετά τη χθεσινή βουτιά 9,7%, καθώς σήμερα η αμερικανική βιομηχανία ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις τιμές στα Model S και Model X, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις στην κερδοφορία από τις συνεχείς μειώσεις που έχει επιβάλει από την αρχή του χρόνου. 

Εν τα μεταξύ, τα πολυαναμενόμενα στοιχεία για τον PMI έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ανέκαψε, καθώς ο σύνθετος δείκτης PMI για την παραγωγή ενισχύθηκε στο 53,5 τον Απρίλιο από 52,3 τον Μάρτιο, σε υψηλό 11 μηνών, ενισχύοντας τα σενάρια για νέα αύξηση επιτοκίων.

Ο Πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker, δήλωσε αργά την Πέμπτη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος της εκστρατείας νομισματικής σύσφιγξης. Η ομόλογός του στο Κλίβελαντ, Loretta Mester, σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ των επιτοκίων άνω του 5%, επειδή ο πληθωρισμός είναι ακόμα πολύ υψηλός. Το εύρος επί του παρόντος κυμαίνεται μεταξύ 4,75% και 5%.

«Βρισκόμαστε στο χείλος μιας ύφεσης στις ΗΠΑ το δεύτερο εξάμηνο και αναμένουμε δεδομένα που θα δείξουν εξασθένηση της οικονομίας», δήλωσε ο Mohit Kumar, στρατηγικός αναλυτής της Jefferies International. «Μόλις γίνει η τελευταία αύξηση της Fed τον Μάιο, η αγορά θα αρχίσει να επικεντρώνεται στα αδύναμα οικονομικά δεδομένα και τα κακά στοιχεία θα γίνουν κακά νέα».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Σε πτώση και οι τρεις δείκτες με «βαρίδι» την Tesla

ΗΠΑ: Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας σε υψηλό 1,5 έτους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News