Business & Finance Τετάρτη 19/04/2023, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων

Wall Street: Απώλειες εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,38% ή 127,8 μονάδες στις 33.840, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,43% στις 4.137 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει πτώση 0,59% στις 12.083,9 μονάδες.

Η μετοχή της Morgan Stanley υποχωρεί μετά την ανακοίνωση μειωμένων κατά 20% εσόδων από τόκους εξαιτίας της επιβράδυνσης των τραπεζικών επενδύσεων. Παράλληλα, τα κέρδη της τράπεζας υποχώρησαν 19% στα 2,98 δισ. δολάρια ή 1,7 δολάρια ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, σε ετήσια βάση. Τα έσοδα διολίσθησαν 2% στα 14,5 δισ. δολάρια.

Αντιθέτως, κέρδη καταγράφει η Western Alliance Bancorp μετά τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα τριμήνου και την ανάκαμψη των καταθέσεων. Την ίδια ώρα, η μετοχή της Tesla σημειώνει πτώση μετά τη νέα μείωση τιμών ενόψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων αργότερα σήμερα. Βουτιά άνω του 3% για τη Netflix, καθώς -παρότι ανακοίνωσε καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα- η αγορά αξιολογεί αρνητικά το γεγονός ότι αναβλήθηκε για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 η κατάργηση της χρήσης κοινών κωδικών στο Νetflix.

«Οι διαχειριστές χαρτοφυλακίου προσπαθούν να μειώσουν τον κίνδυνο λόγω των ανησυχιών ότι τίποτα καλό δεν μπορεί να συμβεί μετά από τόση νομισματική σύσφιγξη», δήλωσε ο Andrew Pease, επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων της Russell Invests Ltd.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Morgan Stanley: Καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα παρά τη μείωση εσόδων

BofA: 7 στους 10 επενδυτές βλέπουν πτώση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News