Business & Finance Τρίτη 18/04/2023, 20:35
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ανοδικό κλείσιμο με στήριγμα από τον κλάδο ταξιδίων και ψυχαγωγίας

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ανοδικό κλείσιμο με στήριγμα από τον κλάδο ταξιδίων και ψυχαγωγίας

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον κλάδο ταξιδίων και ψυχαγωγίας να καθοδηγεί τις τάσεις εν μέσω θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, ενώ τα καλύτερα του αναμενομένου οικονομικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας καθιστούν πολύ πιο ευνοϊκές τις προοπτικές της ζήτησης και ώθησαν ανοδικά τις μετοχές των εταιρειών εξόρυξης μετάλλων και πολυτελών ειδών. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 0,4%, που σημαίνει ότι παραμένει σε υψηλό άνω του ενός έτους. Οι επιμέρους δείκτες για τον κλάδο ταξιδίων και ψυχαγωγίας σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη, της τάξης του 2,1%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2021. 

Ο όμιλος τυχερών παιχνιδιών Entain ενισχύθηκε 7,2%, χάρη στα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, ενώ η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet κατέγραψε κέρδη 1,6%. 

Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εισηγμένων στο δείκτη STOXX 600 αναμένεται να μειωθούν 2,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες εξόρυξης μετάλλων που είναι εκτεθειμένες στην Κίνα ενισχύθηκαν 1,4%, ενώ ο κλάδος πολυτελών ειδών, συμπεριλαμβανομένων των LVMH, Pernod Ricard και Hermes International ενισχύθηκε από 0,5% έως 1,6%. 

Οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών από την προηγούμενη συνεδρίαση κλείνοντας με άνοδο 1,3%. Ο δείκτης τραπεζών είναι ενισχυμένος κατά 5,4% από τις αρχές Απριλίου έως σήμερα, αφού υποχώρησε 14% το Μάρτιο. Ο δείκτης STOXX 600 έχει καταφέρει να παρουσιάσει κέρδη 10% φέτος συγκριτικά με τα αντίστοιχα 7,5% του S&P 50. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News