Business & Finance Δευτέρα 17/04/2023, 19:31
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτικότητα και στάση αναμονής

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής στις αγορές, ενόψει νέων εταιρικών αποτελεσμάτων

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτικότητα και στάση αναμονής

Με μικρές διακυμάνσεις έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει νέων εταιρικών αποτελεσμάτων που θα ρίξουν περισσότερο φως στην κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,02%στις 466,81 μονάδες,, με τον ταξιδιωτικό και τον μεταλλευτικό τομέα να ενισχύονται κατά 1,5% και 1% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, πτώση 1,5% κατέγραψε ο ασφαλιστικός τομέας, ενώ ο χρηματοπιστωτικός υποχώρησε κατά 2,1%. Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 50 έχασε 0,5% στις 4.368,89 μονάδες.

Επίσης, ο γερμανικός DAX στη Φρανκφούρτη έχασε 0,11% και έκλεισε στις 15.789 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,28% στις 7.498 μονάδες. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε οριακή άνοδο 0,1% στις 7.879 μονάδες, ενώ στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε απώλειες 0,62% στις 27.700 μονάδες και ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίση σημείωσε οριακή άνοδο 0,17% στις 9.378 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι δείκτες στη Wall Street σημειώνουν ήπια πτώση. Οι επενδυτές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον τραπεζικό κλάδο και τις ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων στον απόηχο της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank τον περασμένο μήνα που προκάλεσε κρίση στον κλάδο. Την Παρασκευή, άνοιξε η αυλαία των ανακοινώσεων για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο με άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα των αμερικανικών κολοσσών JPMorgan, Wells Fargo, Citigroup και BlackRock, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι μεγάλες τράπεζες επωφελούνται από την αύξηση επιτοκίων και τους κλυδωνισμούς που υφίστανται οι μικρότερες τράπεζες. Τη σκυτάλη παίρνουν οι Bank of America, Goldman Sachs και Morgan Stanley, ενώ το ενδιαφέρον είναι στραμμένο και στα εταιρικά αποτελέσματα από τις Tesla, IBM και Netflix.

Η προσοχή στρέφεται, επίσης, στην Κίνα και στις αυριανές ανακοινώσεις για το ΑΕΠ, ενώ την Τετάρτη αναμένονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Οριακές μεταβολές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Κέρδη στις ευρωαγορές με οδηγό τις τράπεζες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News