Business & Finance Δευτέρα 17/04/2023, 17:29
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οριακές μεταβολές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Οριακές μεταβολές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα τραπεζών, αλλά και νέες δηλώσεις αξιωματούχων της Fed που θα μπορούσαν να δώσουν το στίγμα για το πότε θα δοθεί τέλος στη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.

Ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,14% στις 33.934 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει μόλις 0,05%, στις 4.139,7 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί οριακά κατά 0,05%, στις 12.116,5 μονάδες. Η περασμένη βδομάδα έκλεισε με πτώση για τους τρεις δείκτες, ωστόσο σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο S&P σημείωσε άνοδο 0,79%, ο Dow πρόσθεσε 1,19% και ο Nasdaq κέρδισε 0,29%. 

Πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, αποτελέσματα ανακοίνωσαν οι State Street, M&T Bank και Charles Schwab. Οι μετοχές της Schwab, οι οποίες δέχθηκαν πιέσεις πρόσφατα καθώς υπήρχε φόβος ότι η χρηματιστηριακή εταιρεία μπορεί να έχει παρόμοια τύχη με τις περιφερειακές τράπεζες Silicon Valley Bank και Signature Bank, ενισχύονται άνω του 2%. Η Charles Schwab ανακοίνωσε κέρδη 93 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας την πρόβλεψη της Refinitiv για 90 σεντς ανά μετοχή. Η τράπεζα ανέφερε ότι οι καταθέσεις συνέχισαν να υποχωρούν το πρώτο τρίμηνο και ότι σταμάτησε τις επαναγορές μετοχών εν μέσω της χειρότερης τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ από το 2008.

Την Παρασκευή, άνοιξε η αυλαία των ανακοινώσεων για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο με άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα των αμερικανικών κολοσσών JPMorgan, Wells Fargo, Citigroup και BlackRock, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι μεγάλες τράπεζες επωφελούνται από την αύξηση επιτοκίων και τους κλυδωνισμούς που υφίστανται οι μικρότερες τράπεζες. Τη σκυτάλη παίρνουν οι Bank of America, Goldman Sachs και Morgan Stanley, ενώ το ενδιαφέρον είναι στραμμένο και στα εταιρικά αποτελέσματα από τις Tesla, IBM και Netflix.

Στα νεότερα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που έδειξαν ότι η επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών κατά 1% τον Μάρτιο, σήμερα ανακοινώθηκε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης πέρασε σε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης Empire State Manufacturing Survey εκτινάχθηκε πάνω από 35 μονάδες στο 10,8.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News