Business & Finance Παρασκευή 14/04/2023, 17:15
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στο κόκκινο παρά τα ισχυρά τραπεζικά κέρδη

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street - Οι αναλυτές αξιολογούν τα οικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Wall Street: Στο κόκκινο παρά τα ισχυρά τραπεζικά κέρδη

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street, παρά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί καθησύχασαν τους επενδυτές ότι η τραπεζική κρίση έχει αποφευχθεί, ενώ η πτώση των πωλήσεων στο λιανεμπόριο επιβαιώνουν μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,44% στις 33.878,7 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,05% στις 4.143,8 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει πτώση 0,15% στις 12.150 μονάδες.

Ο αξιωματούχος της Fed, Christopher Waller, ανησύχησε τους επενδυτές, καθώς τάχθηκε υπέρ μιας αυστηρότερης περιοριστικής πολιτικής στη μάχη της κεντρικής τράπεζας με τον πληθωρισμό. Οι traders αρχίζουν τώρα να εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας δεύτερης αύξησης των επιτοκίων τον Ιούνιο, εκτός από μια ευρύτερα αναμενόμενη αύξηση τον Μάιο. 

Οι μετοχές της Boeing Co. υποχωρούν περίπου κατά 7% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σταματά τις παραδόσεις  737 τζετ Max για να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα παραγωγής σε ορισμένα αεροσκάφη.

Ωστόσο, η υψηλή κερδοφορία που κατέγραψαν -μεταξύ άλλων- οι JPMorgan Chase & Co. και Citigroup Inc το πρώτο τρίμηνο, οδηγούν και άλλες χρηματοοικονομικές μετοχές σε άνοδο. 

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση μεγαλύτερη της αναμενόμενης κατέγραψαν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο των ΗΠΑ τον Μάρτιο. Η αξία των συνολικών αγορών στο λιανεμπόριο μειώθηκε κατά 1%, ενώ αναθεωρήθηκε προς τα πάνω η μείωση για τον Φεβρουάριο, η οποία ανήλθε στο 0,2% έναντι 0,4%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Εξαιρουμένης της βενζίνης, των αυτοκινήτων, οικοδομικών υλικών και υπηρεσιών τροφίμων, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,3% έναντι αύξησης κατά 0,5% που είχαν παρουσιάσει τον Φεβρουάριο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Morgan Stanley: Βλέπει πτώση έως και 20% για τη Wall Street – Οι λόγοι

Στα ύψη τα έσοδα από τόκους για JPMorgan και Wells Fargo

ΗΠΑ: Πτώση στις λιανικές πωλήσεις για δεύτερο μήνα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News