Business & Finance Πέμπτη 13/04/2023, 23:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: To καλύτερο κλείσιμο διμήνου για τον S&P 500

Wall Street: To καλύτερο κλείσιμο διμήνου για τον S&P 500

Mε άνοδο έκλεισαν οι μετοχές στη Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με τις κορυφαίες τεχνολογικές να καθοδηγούν την τάση, καθώς οι επενδυτές δέχθηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού που έδειξαν περαιτέρω αποθέρμανση. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,33%, στις 4.146,22 μονάδες, που αποτελεί το υψηλότερο κλείσιμο από τις 15 Φεβρουαρίου. Ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,99% στην καλύτερη ημερήσια επίδοση στη διάρκεια του Απριλίου. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,14% στις 34.029,69 μονάδες στο καλύτερο επίσης κλείσιμο από τον Φεβρουάριο. 

Ο δείκτης τιμών παραγωγού Μαρτίου στις ΗΠΑ – που παρακολουθεί τις τιμές που πληρώνουν επιχειρήσεις και συχνά αποτελεί βασικό δείκτη για τον πληθωρισμό καταναλωτή – υποχώρησε 0,5% σε μηνιαία βάση έναντι προσδοκιών ότι οι τιμές θα παρέμεναν στάσιμες. Εξαιρουμένου του τομέα τροφίμων και ενέργειας, οι δομικές τιμές παραγωγού υποχώρησαν 0,1% σε μηνιαία βάση, πολύ καλύτερα από την αύξηση 0,2% που περίμεναν οικονομολόγοι. 

Τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν την τάση αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού μία ημέρα αφότου ο δείκτης τιμών καταναλωτή Μαρτίου αποκλιμακώθηκε στο 5% από το 6% σε ετήσια βάση, στη μικρότερη αύξηση σε διάρκεια δύο ετών. 

Οι μετοχές τεχνολογίας παρουσίασαν υπεραπόδοση με τα μεγαλύτερα κέρδη να καταγράφει ο κλάδος επικοινωνιακών υπηρεσιών και τεχνολογίας πληροφορικής. Μεγάλα κέρδη για τις Amazon, Alphabet, Meta και Tesla. 

«Οι αγορές φαίνεται να γίνονται υπέρ του δέοντος αισιόδοξες ότι η Fed θα καταφέρει να μειώσει τα επιτόκια κάτι που έχει αρχίσει να προεξοφλείται. Δεν πιστεύω όμως ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα καταφέρει να το κάνει. Θεωρώ ότι θα χρειαστεί να τα διατηρήσει σταθερά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι αναμένεται και το πιθανότερο είναι οι επιτοκιακές μειώσεις να αρχίσουν από το επόμενο έτος επειδή εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερα έντονο πληθωριστικό περιβάλλον», αναφέρει η Μέγκαν Χόρνεμαν της Verdence Capital Advisors. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News