Business & Finance Τετάρτη 12/04/2023, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή άνοδος στη Wall Street με φόντο τον πληθωρισμό

Με ήπια κέρδη κινούνται οι δείκτες στη Wall Street - Οι επενδυτές αναμένουν μια ακόμα άνοδο επιτοκίων

Μικρή άνοδος στη Wall Street με φόντο τον πληθωρισμό

Με συγκρατημένα κέρδη κινούνται οι δείκτες στη Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δείχνουν αργή αποκλιμάκωση, καθώς επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις των επενδυτών ότι η Fed θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια μόνο μία φορά ακόμα φέτος. 

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,47% ή 159,2 μονάδες στις 33.844 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,44% στις 4.126,9 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,27% στις 12.062,4 μονάδες. 

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Μάρτιο έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,2%, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο δομικός πληθωρισμός -ο οποίος εξαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια- αυξήθηκε κατά 0,4%, όσο ανέμεναν οι αναλυτές.  

«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Μάρτιο δείχνουν αποκλιμάκωση αλλά με αργό ρυθμό, ενώ ο δομικός πληθωρισμός συνεχίζει να βρίσκεται πολύ μακριά από τον στόχο», ανέφερε η Lauren Goodwin, σύμβουλος επενδύσεων. «Η Fed θα πρέπει να δει μια επιβράδυνση του δομικού πληθωρισμού για να αποδεχθεί ότι η νομισματική πολιτική έχει αυστηροποιηθεί αρκετά. Οπότε αναμένουμε να δούμε άλλη μια αύξηση 25 μονάδων βάσης τον Μάιο», πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αποκλιμάκωση πληθωρισμού στο 5% – Επιμένει ο δομικός πληθωρισμός

Wall Street: Χωρίς κατεύθυνση η αγορά – Με το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News