Business & Finance Πέμπτη 6/04/2023, 20:28
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: «Τσίμπησαν» οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων τίτλων

Ομόλογα: «Τσίμπησαν» οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων τίτλων

Ανοδικά κινήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων τίτλων του ευρώ, στον απόηχο των εξασθενημένων στοιχείων για την αγορά εργασίας, παρότι τα πιο θετικά νούμερα στη Γερμανία απομάκρυναν τις ανησυχίες για ύφεση. 

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε σημαντικά, περισσότερο απ΄ό,τι αναμενόταν, τον Φεβρουάριο, κυρίως χάρη στη μεγάλη ζήτηση για αυτοκίνητα.

Η απόδοση του διετούς γερμανικού, που είναι και περισσότερο ευάλωτο στις επιτοκιακές αυξήσεις, ενισχύθηκε 3,5 μονάδες βάσης, στο 2,55%. Ο αναλυτής της ING Κάρστεν Μπρζέσκι αναφέρει ότι τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία δείχνουν δυναμική επάνοδο για τη γερμανική οικονομία. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε οριακά στο 2,18%. 

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, ανέφερε στο Cyprus News Agency ότι θα χρειαστεί να αυξηθούν ξανά τα επιτόκια το Μάιο εάν η οικονομία και ο πληθωρισμός συνεχίσουν στο μονοπάτι των προβλέψεων που δημοσιοποίησε η κεντρική τράπεζα στη συνεδρίαση του Μαρτίου. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για την απασχόληση Μαρτίου στις ΗΠΑ που δημοσιοποιούνται αύριο Παρασκευή παρότι οι αγορές θα είναι κλειστές. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς αυξήθηκε οριακά στο 4,02% με το spread έναντι του γερμανικού στις 183 μονάδες βάσης. Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε στο 4,06% με το spread στις 189 μονάδες, ενώ στο νέο πενταετές η απόδοση κινήθηκε στο 3,73%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε μόλις στα 30 εκατ.ευρώ. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News