Business & Finance Πέμπτη 6/04/2023, 20:16
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη για την εβδομάδα με στήριγμα από το real estate

Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη για την εβδομάδα με στήριγμα από το real estate

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με άνοδο στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς ο κλάδος του real estate και τoυρισμού αντιστάθμισε τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας που πυροδοτήθηκε από τα εξασθενημένα οικονομικά στατιστικά στοιχεία.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,5% οδεύοντας προς κέρδη για τρίτη διαδοχική εβδομάδα με τις τραπεζικές μετοχές να συγκαταλέγονται στους μεγάλους κερδισμένους. H εβδομάδα έκλεισε σήμερα, καθώς λόγω του Πάσχα των Καθολικών οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές αύριο Παρασκευή και τη Δευτέρα. 

Ο κλάδος του real estate καθοδήγησε την άνοδο με κέρδη 2,7%, ενώ ο κλάδος ταξιδίου – αναψυχής ενισχύθηκε 1,4%, με τον όμιλο Tui να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των ευρωπαϊκών μετοχών, με όχημα τις ισχυρές νέες κρατήσεις.

Πτώση σημείωσε ο κλάδος των ειδών νοικοκυριού, κατά 1,3%, καθώς και ο κλάδος λιανικών πωλήσεων κατά 0,5%.

Από τις μεμονωμένες μετοχές ξεχώρισε αυτή της Shell ενισχυόμενη 2,3% καθώς ο πετρελαϊκός κολοσσός αναμένει αύξηση της παραγωγής του σε LNG στο πρώτο τρίμηνο. 

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,50%, με τον γαλλικό CAC 40 να κερδίζει 0,12%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 1,03%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 1,29%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,62%.

 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News