Business & Finance Τετάρτη 5/04/2023, 20:29
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτωτικές πιέσεις από τις ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτωτικές πιέσεις από τις ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές

Με πτώση έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές διατήρησαν μία αρκετά συγκρατημένη στάση στον απόηχο των στοιχείων που σηματοδοτούν μία βραδύτερη του αναμενομένου ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,2% με τον κλάδο βιομηχανικών αγαθών και υπηρεσιών να καταγράφει απώλειες 2,1%. 

Επίσης, ο δείκτης για τις εταιρείες κοινής ωφελείας, αφού περιόρισε τις απώλειές του, ενισχύθηκε 1,6%, ενώ ο κλάδος υγείας κατέγραψε κέρδη 1,7%, με τους δύο κλάδους να αγγίζουν το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022, εν μέσω αυξανόμενης οικονομικής αβεβαιότητας. 

Από τα επιμέρους ταμπλό, ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,5%, δεχόμενος πιέσεις από τον κλάδο βιομηχανίας και επιλεγμένων καταναλωτικών αγαθών, παρότι οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου στη Γερμανία τον Φεβρουάριο. 

Στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχώρησε 0,39%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 αντιστάθηκε στις καθοδικές πιέσεις κλείνοντας με άνοδο 0,37%. Στην ευρωπεριφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,59%.

Από τις μεμονωμένες μετοχές, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo υποχώρησε 11,8%, ενώ με πτώση 1,3% κινήθηκε και η μετοχή της UBS, καθώς η ελβετική τράπεζα προσπάθησε να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι μπορεί να καταστήσει λειτουργική και εποικοδομητική για τους μετόχους η εξαγορά της ανταγωνίστριας Credit Suisse για τους μετόχους.   

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News