Business & Finance Τετάρτη 5/04/2023, 11:14
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονικό κλίμα και μικρές διακυμάνσεις σε ΧΑ και ευρωαγορές

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινείται και η αγορά στο ΧΑ

Υποτονικό κλίμα και μικρές διακυμάνσεις σε ΧΑ και ευρωαγορές

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινείται και η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια υποτονική εβδομάδα λόγω και του Καθολικού Πάσχα και ενώ οι επενδυτές τηρούν μια επιφυλακτική στάση εν όψει της ανακοίνωσης νέων οικονομικών στοιχείων της Ευρωζώνης που θα τους βοηθήσουν να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφωνόταν νωρίτερα στις 1.069,55 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,02% με την αξία των συναλλαγών στα 4,49 εκατ. ευρώ. Στήριγμα στην αγορά δίνουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+0,90%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+0,74%) και της Lamda Development (+0,53%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (-0,98%), της Eurobank (-0,91%) και της Πειραιώς (-0,81%). Πτωτικά κινείται, εξάλλου, και ο τραπεζικές δείκτης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει μικρή πτώση 0,19% στις 456,4 μονάδες με τις μετοχές τεχνολογίας να υποχωρούν κατά 0,6%, ενώ ο δείκτης των εταιρειών τηλεπικοινωνιών σημείωσε άνοδο 0,5%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,13%, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,16%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει οριακή πτώση 0,08%. Στην ευρωπεριφέρεια, ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κερδίζει 0,35%, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει πτώση 0,19%.

Αργότερα σήμερα, θα ανακοινωθούν οι δείκτες PMI στον κλάδο των υπηρεσιών με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο. Την ίδια ώρα, στη Γερμανία οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Συγκεκριμένα, οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 4,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,3%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: «Κόπηκε» το ανοδικό σερί για S&P 500 και Dow

Ευρωπαϊκές μετοχές: Mεικτά πρόσημα – Σε διόρθωση ο ενεργειακός κλάδος

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News