Business & Finance Τρίτη 4/04/2023, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτικότητα και οριακές διακυμάνσεις

Μεικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street

Wall Street: Επιφυλακτικότητα και οριακές διακυμάνσεις

Μεικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η Fed πλησιάζει στο τέλος της επιθετικής αύξησης των επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,09% στις 33.572,2 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται μόλις 0,15% στις 4.130,2 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,19% στις 12.211,6 μονάδες. Από τις μετοχές του Dow, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι Intel (+1,81%), Johnson & Johnson (+1,12%) και Procter & Gamble (+1,09%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Caterpillar (-2,07%) και Βoeing (-1,95%). Παράλληλα, το αργό ενισχύεται σήμερα λίγο περισσότερο από 1% στα 81 δολάρια.

Τα στοιχεία για την απασχόληση θα ανακοινωθούν την Παρασκευή –ημέρα κατά την οποία, πάντως, η Wall Street θα είναι κλειστή λόγω της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής για τους Καθολικού – και αναμένεται να δείξουν νέα άνοδο της ανεργίας για δεύτερο συνεχή μήνα. Ακόμη και έτσι να είναι, η αναλογία των ανοικτών θέσεων εργασίας προς τους άνεργους -βασικός δείκτης για την αγορά εργασίας που εξετάζει η Fed- θα παραμείνει πιθανώς πολύ υψηλός για τους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής, δήλωσε η Anna Wong στο Bloomberg Economics.

Οι επενδυτές ξεπερνούν την αρχική τους διάθεση για πωλήσεις ως αντίδραση στο σχέδιο του ΟΠΕΚ+ να περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,16 εκατ. βαρέλια την ημέρα και τώρα στοιχηματίζουν ότι ο αντίκτυπος των υψηλότερων τιμών του αργού στην οικονομική ανάκαμψη δεν θα επηρεάσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από τη Fed. Η παύση του κύκλου σύσφιγξης από την Τράπεζα της Αυστραλίας, καθώς και οι προσδοκίες των ευρωπαίων καταναλωτών για μειωμένο πληθωρισμό -βάσει της έρευνας της ΕΚΤ- ενθάρρυνε τις αγορές που πλέον προβλέπουν ακόμα και περικοπές επιτοκίων κατά περισσότερες από 50 μονάδες βάσης αργότερα φέτος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Jamie Dimon: Η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει, αλλά δεν είναι νέο 2008

JP Morgan: Η ηρεμία πριν από την καταιγίδα – Έρχεται πτώση στις αγορές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News