Business & Finance Τρίτη 4/04/2023, 11:14
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα τραπεζική άνοδος στο ΧΑ – Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ανοδική του πορεία με την αγορά να έχει διασπάσει τα επίπεδα των 1.070 μονάδων

Νέα τραπεζική άνοδος στο ΧΑ – Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές καταγράφουν ήπια άνοδο την Τρίτη με τις τιμές του πετρελαίου να σταθεροποιούνται μετά τις αιφνιδιαστικές μειώσεις παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τις τιμές παραγωγού της ευρωζώνης προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη για τα επόμενα βήματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Ομοίως, το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ανοδική του πορεία με την αγορά να έχει διασπάσει τα επίπεδα των 1.070 μονάδων, εμώ οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται κια σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.076,47 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,74%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,69 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,56%) και των Χρηματοοικονομικών Προϊόντων (+0,62%). Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+2,08%), της ΕΥΔΑΠ (+1,93%), της Alpha Bank (+1,91%) και της Μυτιληναίος (+1,76%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (-0,71%) Quest Συμμετοχών (-0,39%).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,26% στις 458,9 μονάδες, ενώ είχε προηγηθεί μια υποτονική συνεδρίαση τη Δευτέρα, καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου πυροδότησε φόβους για πληθωρισμό. Την ίδια ώρα, ο δείκτης πετρελαίου και ενέργεια κινείται εκ νέου με κέρδη, αλλά πιο περιορισμένα (0,21%), αφού έκλεισε τη Δευτέρα με τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Άνοδο καταγράφει η μετοχη της L’ Oreal μετά το deal εξαγοράς της αυστραλιανής εταιρείας πολυτελών καλλυντικών, σαμπουάν και ειδών περιποίησης σώματος Aesop έναντι 2,5 δισ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός DAX ανακάμπτει κατά 0,29%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,15%, ενώ ο FTSE 100 κερδίζει 0,17%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,16%%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,58%. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Ξεπέρασε τον φόβο του ΟΠΕΚ+ – H καλύτερη επίδοση 6μήνου για την ενέργεια

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μεικτή εικόνα με μεγάλα κέρδη για τον κλάδο πετρελαίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News