Business & Finance Δευτέρα 3/04/2023, 16:33
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Σε άνοδο οι αποδόσεις μετά την απόφαση του OPEC+

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 1 μονάδα βάσης στο 2,32%

Ομόλογα: Σε άνοδο οι αποδόσεις μετά την απόφαση του OPEC+

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Eυρωζώνης ενισχυόνταν τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές στάθμιζαν τις νέες ανησυχίες για τον πληθωρισμό, μετά τις αιφνιδιαστικές περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, έναντι των προσδοκιών για αυστηροποίηση των κριτηρίων δανεισμού.

Την Κυριακή, η Σαουδική Αραβία και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου του OPEC+ ανακοίνωσαν νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 1,16 εκατ. βαρέλια ημερησίως, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές θα πυροδοτήσει άμεση άνοδο των τιμών και το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ανεπιθύμητο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι η υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών έχει αυστηροποιήσει ιστορικά τους όρους τραπεζικού δανεισμού, έχει επιβαρύνει την ανάπτυξη και έχει μειώσει ελαφρώς τον δομικό πληθωρισμό. Αναμένουν επίσης ότι ένα τέτοιο σκηνικό θα οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σε μια λιγότερο επιθετική πορεία αύξησης των επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας σημείο αναφοράς για την Ευρωζώνη, αυξήθηκε κατά 1 μονάδα βάσης στο 2,32%. Έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011, στο 2,77%, στις αρχές Μαρτίου.

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι ο δομικός πληθωρισμός της ευρωζώνης επιταχύνθηκε τον Μάρτιο, ενισχύοντας την υπόθεση για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News