Business & Finance Δευτέρα 3/04/2023, 13:01
ΑΓΟΡΕΣ

Σε ιστορικά χαμηλά η κεφαλαιαγορά στο City του Λονδίνου

Μια τριάδα εταιρειών στο City του Λονδίνου προειδοποιεί για ασθενή επενδυτικά έσοδα - Σε ιστορικά χαμηλά η έκδοση μετοχών

Σε ιστορικά χαμηλά η κεφαλαιαγορά στο City του Λονδίνου

Μια τριάδα εταιρειών στο City του Λονδίνου προειδοποιεί για ασθενή επενδυτικά έσοδα, καθώς οι «ετοιμοθάνατες» κεφαλαιαγορές συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις στο χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, σε ξεχωριστές δηλώσεις τους τη Δευτέρα, οι Numis Corp., Peel Hunt Ltd. και WH Ireland Group Plc ανέφεραν ότι οι συναλλαγές στην κεφαλαιαγορά παρέμειναν υποτονικές.

Η Peel Hunt, μια μικρή προς μεσαία επενδυτική τράπεζα, εκτιμά ότι τα έσοδα μέχρι τις 31 Μαρτίου θα είναι μειωμένα κατά 37% στα 82 εκατ. λίρες (101 εκατ. δολάρια), «με τη δραστηριότητα στην κεφαλαιαγορά να βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά». Η Numis αναμένει ότι τα έσοδα εξαμήνου έως τον Μάρτιο θα είναι μειωμένα κατά 14% στα περίπου 64 εκατομμύρια λίρες, ενώ χρησιμοποίησε επίσης τη φράση «ιστορικά χαμηλά» για να περιγράψει την έκδοση μετοχών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποθαρρημένες από τον υψηλό πληθωρισμό, τα επιτόκια και τις απειλές για παγκόσμια ύφεση, οι νέες εγγραφές στο Λονδίνο γίνονται σπάνιες, εν μέσω γενικότερης πτώσης. 

Μόλις δύο μικροσκοπικές εταιρείες έχουν επιπλεύσει στο City τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, συγκεντρώνοντας μόνο 7 εκατομμύρια δολάρια και σηματοδοτώντας το χειρότερο τρίμηνο για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο εδώ και δύο δεκαετίες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η WH Ireland είπε ότι οι συναλλαγές για τους δώδεκα μήνες έως τις 31 Μαρτίου θα ήταν χαμηλότερες από τις προηγούμενες προσδοκίες της διοίκησης, καθώς η έλλειψη συναλλακτικής δραστηριότητας στις κεφαλαιαγορές συνεχίζεται μέχρι το 2023.

Οι μετοχές της Numis σημείωναν νωρίτερα πτώση 2,7%, της Peel Hunt κατά 2,8% και της WH Ireland κατά 7.9%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

HBA-UK: Δεν έχασε την αίγλη του το Σίτι – Θα παραμείνει χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης

Πώς το Zorba έγινε Zara και οι άγνωστες ιστορίες πίσω από 8 διάσημα brand names

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News