Business & Finance Δευτέρα 3/04/2023, 11:05
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά κινούνται ευρωαγορές και ΧA – Άλμα για το πετρέλαιο

Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές με φόντο την απόφαση του ΟΠΕΚ+. Ενισχύονται οι τραπεζικές μετοχές στο ΧΑ.

Ανοδικά κινούνται ευρωαγορές και ΧA – Άλμα για το πετρέλαιο

Με μικρή άνοδο οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, μετά το θετικό κλείσιμο ενός τριμήνου με έντονη μεταβλητότητα, σε μια εβδομάδα που προβλέπεται περιορισμένης δυναμικής λόγω του Καθολικού Πάσχα. Ώθηση στην αγορά δίνουν οι μετοχές που σχετίζονται με τα πετρελαιοειδή μετά την ανακοίνωση – έκπληξη του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του να περιορίσουν περαιτέρω την παραγωγή κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης του οποίου ενισχύεται κατά 0,73% στις 1.062,46 μονάδες, ενώ ιδιαίτερα χαμηλός προοιωνίζεται για μια ακόμη μέρα ο τζίρος (4,13%). Ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει κέρδη 1,8% με τις Alpha και Πειραιώς σχεδόν στο +2% και την Πειραιώς στο +1%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει μικρή άνοδο σχεδόν 0.1% στην πρώτη συνεδρίαση του νέου τριμήνου, μετά από κέρδη για δύο συνεχή τρίμηνα, ενώ ο δείκτης των εταρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου να σημειώνει άνοδο 3,6%. Παράλληλα, η τιμή του αργού ενισχύεται άνω του 5%. Οι κολοσσοί των πετρελαιοειδών, Total, Shell και BP, καταγράφουν άνοδο περί του 4%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,03%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,29% στις 7.343,27 μονάδες, ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,58% στις 7.676,81 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τη μεταποίηση εντός της ημέρας, για να εκτιμήσουν την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Ράλι έως και 8% μετά την απόφαση-έκπληξη του ΟΠΕΚ+

Γιατί εκτινάσσεται από σήμερα η τιμή λιανικής του πετρελαίου θέρμανσης

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη 7% για το τρίμηνο, απώλειες 1,36% το Μάρτιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News