Business & Finance Παρασκευή 10/03/2023, 20:51
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Μεγάλη πτώση των αποδόσεων – Στροφή στο ασφαλές ενεργητικό

Ομόλογα: Μεγάλη πτώση των αποδόσεων – Στροφή στο ασφαλές ενεργητικό

Σε ράλι επιδόθηκαν σήμερα οι τιμές των κρατικών ομολόγων του ευρώ, καθώς το sell off στις αμερικανικές τραπεζικές μετοχές αύξησαν τη ζήτηση για ασφαλές ενεργητικό. 

Η απόδοση του γερμανικού διετούς αποκλιμακώθηκε 21 μονάδες βάσης, στο 3,07%, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από πέρυσι τον Ιούλιο. Η απόδοση του γερμανικού 10εούς περιορίστηκε σε χαμηλό τριών εβδομάδων, στο 2,42%, με πτώση 14 μονάδων βάσης, στη μεγαλύτερη ημερήσια αποκλιμάκωση από τις αρχές Φεβρουαρίου. 

Σε όλη την Ευρωζώνη, οι αποδόσεις των 10ετών υποχώρησαν κατά 10 μονάδες βάσης. 

Η αγορά κρατικού χρέους κινήθηκε στους ρυθμούς των έντονων ανησυχιών που προκάλεσαν τα προβλήματα της αμερικανικής τράπεζας SVB, με αρκετούς αναλυτές να υποστηρίζουν ότι η όποια απειλή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα μπορούσε να κατεβάσει αυτομάτως τον πήχη των προσδοκιών για τις επιτοκιακές αυξήσεις. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς περιορίστηκε έξι μονάδες βάσης, στο 4,33%, αφού μάλιστα προς στιγμή στη διάρκεια της συνεδρίασης διολίσθησε στο 4,24%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου, με το spread στις 181 μονάδες βάσης. 

Σε αντίστοιχη τροχιά και οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών, που υποχώρησαν στο 4,25% και των πενταετών που κινήθηκαν στο 3,7%. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News