Business & Finance Τετάρτη 15/02/2023, 11:36
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Προσπάθειες μετ’ εμποδίων για τις 1.100 μονάδες

Χρηματιστήριο: Προσπάθειες μετ’ εμποδίων για τις 1.100 μονάδες

Στο φράγμα των 1.100 πλησιάζει το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου κάνουν επιλεκτικές αγορές. Στο μεταξύ, παρότι συνεχίζονται οι κινήσεις κατοχύρωσης από χθες, ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε θετικό έδαφος με άνοδο περίπου 0,48% στις 1.099 μονάδες.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει κέρδη περίπου 0,58%, καθώς εξακολουθεί να δίνει τεράστια ώθηση η μετοχή της MIG με ράλι της τάξης του 21,43% στα 0,26 λεπτά περίπου. Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί, η Τράπεζα Πειραιώ ανακοίνωσε αναπροσαρμογή της δημόσιας πρότασης για το σύνολο των μετοχών της MIG στα 0,217 ευρώ ανά μετοχή, από 0,1668 ευρώ που ήταν αρχικά.

Στήριγμα στον γενικό δείκτη δίνουν και οι τράπεζες με άνοδο περίπου 1,44%. Επίσης, σημαντική ώθηση υπάρχει και από τις επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου, με άνοδο περίπου 1,16%. Σημειώνεται πως άνοδο 2,60% καταγράφει αυτή την ώρα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μετά την χθεσινή πτώση κατά τουλάχιστον 3%. 

Θετικά μηνύματα στην Ευρώπη

Στο μεταξύ, μικτά πρόσημα υπάρχουν στις ευρωπαϊκές αγορές, αντανακλώντας κάποια νευρικότητα ενόψει της ανακοίνωσης στοιχείων για πληθωρισμό σε μεγάλες οικονομίες. Ενδεικτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxxx600 καταγράφει οριακή άνοδο αυτή την ώρα, ο Dax της Φρανκφούρτης ανεβαίνει κατά 0,49% περίπου και ο Cac του Παρισιού παρουσιάζει σημαντικά κέρδη 0,83%.

Ο FTSE του Λονδίνου βρίσκεται στο όριο, αφότου ανακοινώθηκε πως ο πληθωρισμός στη Βρετανία υποχώρησε για τρίτο συναπτό μήνα τον Ιανουάριο, συνεχίζοντας όμως να καταδεικνύει πιέσεις στα νοικοκυριά της χώρας. Υπενθυμίζεται πως και στις ΗΠΑ καταγράφηκε ήπια επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέες ανατιμήσεις εντός του 2023 «βλέπει» η Coca-Cola

ΔΕΗ: Ολοκλήρωση εξαγοράς αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 0,217 ευρώ ανεβαίνει η τιμή στη Δημόσια Πρόταση για τη MIG

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News