Business & Finance Πέμπτη 9/02/2023, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα 

Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα 

Ανοδικά ξεκίνησε η διαπραγμάτευση στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα. 

Ο Dow Jones λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης κατέγραφε άνοδο 0.62% στις 34.160 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,66% στις 4.144 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραφε κέρδη 1% στις 12.022 μονάδες.

Άνοδο άνω του 4% σημειώνει η Disney που ανακοίνωσε μικρότερη απώλεια συνδρομητών από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές αλλά και έσοδα καλύτερα των εκτιμήσεων. Η PepsiCo καταγράφει κέρδη άνω του 2% μετά από τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου 2022 που ανακοίνωσε, τα οποία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για ενδείξεις σχετικά με το πως αντιμετωπίζουν οι εισηγμένες τον υψηλό πληθωρισμό και το πως εκτιμούν πως θα προχωρήσουν από εδώ και πέρα. 

Παρά το γεγονός πως η τελευταία «παρτίδα» εταιρικών αποτελεσμάτων έκρυβε καλά νέα, οι αναλυτές της Wall Street πως μέχρι στιγμής η περίοδος των αποτελεσμάτων δεν έχει καλύψει τις προσδοκίες. 

Μέχρι στιγμής αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου έχει ανακοινώσει το 66% των εταιρειών του S&P 500. Από αυτές το 70% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, όταν κατά μέσο όρο τα τελευταία τρία έτη το ποσοστό των εταιρειών που κατάφερναν να ανακοινώσουν καλύτερα αποτελέσματα από τις εκτιμήσεις ήταν 79%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News