Business & Finance Παρασκευή 11/11/2022, 08:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: «Βόμβα» από Elon Musk για χρεοκοπία

Twitter: «Βόμβα» από Elon Musk για χρεοκοπία

Για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας του Twitter προειδοποίησε το προσωπικό της εταιρείας ο Elon Musk, στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους υπαλλήλους, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της πλατφόρμας.

Ο δισεκατομμυριούχος ενημέρωσε ξαφνικά την Πέμπτη τους υπαλλήλους στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο, ότι θα πραγματοποιούσε συνάντηση με όλο το προσωπικό σε μία ώρα.

Η συνάντηση έγινε αφότου ο Musk είχε στείλει, το ίδιο πρωί, το πρώτο του email στο προσωπικό του Twitter, ανακοινώνοντας το τέλος της τηλεργασίας στην εταιρεία αλλά και προειδοποιώντας τους υπαλλήλους του ότι οι οικονομικές προοπτικές είναι άσχημες.

Σύμφωνα με το Business Insider, οι περισσότερες ερωτήσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Musk αφορούσαν το email του και μία σειρά παραιτήσεων ανάμεσα στα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, στον απόηχο και των μαζικών απολύσεων της περασμένης εβδομάδας.

Ένας υπάλληλος ρώτησε γιατί ο Musk απαγόρευσε την τηλεργασία, με τον δισεκατομμυριούχο  να φαίνεται «φανερά ενοχλημένος» και να λέει ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα λειτουργήσει η εταιρεία στο μέλλον.

Μάλιστα, ο Musk άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της εταιρείας, όταν ρωτήθηκε από άλλο υπάλληλο για το τι θα συμβεί εάν τα έσοδα του Twitter δεν αυξηθούν. Όπως είπε άτομο που παρευρέθηκε στη συνάντηση, οι εργαζόμενοι δεν περίμεναν κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι αφότου ο Musk εξαγόρασε το Twitter αντί 44 δισ. δολαρίων με μόχλευση, η εταιρεία βαρύνεται από χρέη άνω των 10 δισ. δολαρίων.

Οι πληρωμές τόκων για αυτό το χρέος μπορεί να είναι τόσο υψηλές ώστε η εταιρεία να δυσκολευτεί να εκπληρώσει αυτές τις υποχρεώσεις, ειδικά εάν μειωθούν οι διαφημίσεις. Ακόμη και πριν από τη συμφωνία εξαγοράς, το Twitter πάλευε να βγάλει κέρδος.

Μια χρεοκοπία θα έδινε στον Musk την ευκαιρία να μειώσει το χρέος και το κόστος των τόκων, όμως δανειστές και ομολογιούχοι θα έπαιρναν μεγαλύτερο μερίδιο της εταιρείας. Πάντως, όπως σημειώνει το Business Insider, το ποσοστό του Musk σε μια τέτοια περίπτωση θα μειωνόταν, αλλά ο επιχειρηματίας θα διατηρούσε τον έλεγχο της εταιρείας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Το πρώτο email του Musk στο προσωπικό του Twitter: Τέλος η τηλεργασία 

Twitter: Γιατί ξαφνικά όλοι αλλάζουν το όνομά τους σε Elon Musk;

Ο καλός και ο κακός Elon: Ένας παλιός του συνεργάτης αποκωδικοποιεί το «φαινόμενο Musk»

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News