Business & Finance Παρασκευή 11/11/2022, 08:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Χαλαρώνει την zero-covid πολιτική – Ράλι στις αγορές

Κίνα: Χαλαρώνει την zero-covid πολιτική – Ράλι στις αγορές

Σε σημαντική χαλάρωση της zero-covid πολιτικής προχωρά η Κίνα, καθώς ανακοίνωσε ότι μειώνεται ο χρόνος της καραντίνας για τους ταξιδιώτες και τις στενές επαφές των κρουσμάτων. Πρόκειται για μία εξέλιξη που αναμένεται να έχει μεγάλες επιπτώσεις τόσο στην κινεζική οικονομία –τη δεύτερη μεγαλύτερη του κόσμου- όσο και στην παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, οι ταξιδιώτες στην Κίνα θα πρέπει να περάσουν πέντε ημέρες σε ξενοδοχείο ή σε κρατική εγκατάσταση καραντίνας και στη συνέχεια άλλες τρεις ημέρες υπό περιορισμό στο σπίτι τους. Ο κανόνας μέχρι σήμερα προέβλεπε 10 ημέρες καραντίνας, εκ των οποίων μία εβδομάδα σε ξενοδοχείο και μετά τρεις ημέρες στο σπίτι.

Η ίδια συντομευμένη καραντίνα θα εφαρμόζεται στο εξής και στις στενές επαφές των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η πρακτική στο πλαίσιο της οποίας εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να μπουν σε κεντρικές εγκαταστάσεις καραντίνας. Οι στενές επαφές των στενών επαφών δεν θα αναζητούνται πια.

Εγκαταλείπεται, επίσης, το σύστημα που τιμωρούσε τις αεροπορικές εταιρείες που εισάγουν κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Η είδηση προκάλεσε ράλι στους κινεζικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, ενώ το γουάν ενισχύθηκε όπως και τα εμπορεύματα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Όχι πια το «εργοστάσιο του κόσμου»: Το Μεξικό είναι η νέα Κίνα

Κίνα: Το «εργοστάσιο του πλανήτη» σκόνταψε

«Κλειστή» η Κίνα: Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ξανασκέφτονται τα σχέδιά τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News