Business & Finance Τρίτη 8/11/2022, 21:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Salesforce απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους τη Δευτέρα

Η Salesforce απέλυσε λιγότερους από 1.000 υπαλλήλους τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες

Η Salesforce απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους τη Δευτέρα

Η Salesforce απέλυσε λιγότερους από 1.000 υπαλλήλους τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC κάτι που η κατασκευάστρια εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού επιβεβαίωσε την Τρίτη αναφέροντας ότι προχώρησε σε περικοπές εργαζομένων αυτή την εβδομάδα, καθώς είδε τη ζήτηση να μειώνεται σε ορισμένες χώρες και κλάδους.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι περικοπές θα μπορούσαν να επηρεάσουν έως και 2.500 υπαλλήλους. Ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα δήλωσε ότι η Salesforce απέλυσε λιγότερους από 1.000 ανθρώπους τη Δευτέρα. Στα τέλη Ιανουαρίου απασχολούσε 73.541 άτομα. Τον Αύγουστο, η Salesforce ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 36% τον περασμένο χρόνο «για να ανταποκριθεί στην υψηλότερη ζήτηση υπηρεσιών από τους πελάτες της».

«Οι πωλήσεις μας δυστυχώς επηρεάζουν όλους τους τομείς. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την επιχείρηση και τους υποστηρίζουμε κατά τη διάρκεια της μετάβασής τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Salesforce στο CNBC.

Αρκετές εταιρείες τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων και η Salesforce, έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να μειώσουν τον ρυθμό προσλήψεων σε σχέση με το παρελθόν φέτος για να αντέξουν τις πιο δύσκολες επιχειρηματικές συνθήκες, καθώς οι τιμές και τα επιτόκια κινούνται υψηλότερα. Ορισμένες από αυτές έχουν προχωρήσει και ένα βήμα παραπέρα και έχουν απομακρύνει ορισμένους υφιστάμενους υπαλλήλους, καθώς οι ειδικοί συζητούν για τον χρόνο μιας πιθανής οικονομικής ύφεσης.

Τον Αύγουστο, η Salesforce εξέδωσε ετήσιες προβλέψεις για τα κέρδη και τα έσοδα που ήταν κατώτερες των προσδοκιών, στέλνοντας τη μετοχή σε πτώση 3% την επόμενη ημέρα.

Η Amy Weaver, επικεφαλής των οικονομικών της Salesforce, δήλωσε στους αναλυτές ότι η ζήτηση επιβραδύνθηκε μεταξύ των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ιδίως στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, καθώς και στους τομείς των επικοινωνιών, των καταναλωτικών αγαθών, των μέσων ενημέρωσης και του λιανικού εμπορίου.

Ο Marc Benioff, συνιδρυτής και συνδιευθύνων σύμβουλος της Salesforce, δήλωσε ότι αναμένει ότι θα συνεχιστούν οι μεγαλύτεροι κύκλοι πωλήσεων και ο μεγαλύτερος έλεγχος των εταιρικών αγορών.

Ένας από τους κορυφαίους ανταγωνιστές της Salesforce στο επιχειρηματικό λογισμικό, η Microsoft
ανακοίνωσε, επίσης, έναν γύρο περικοπών θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News