Business & Finance Τετάρτη 19/10/2022, 19:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηδενικές ροές στον Nord Stream 1 μετά από σφάλμα στην υπηρεσία μέτρησης

Μηδενικές ροές στον Nord Stream 1 μετά από σφάλμα στην υπηρεσία μέτρησης

Μικρές ποσότητες φυσικού αερίου που εμφανίστηκαν για λίγο στον ρωσικό αγωγό Nord Stream 1 νωρίτερα την Τετάρτη, εβδομάδες μετά τη διαρροή που παρουσίασε στη Βαλτική Θάλασσα, οφείλονταν σε πρόβλημα στην υπηρεσία μέτρησης ροής, δήλωσε ο χειριστής.

Οι ροές αερίου ήταν 102 κιλοβατώρες ανά ώρα (kwh/h) μεταξύ 07:00-08:00 CET (08:00-09:00 ώρα Ελλάδος) στις 19 Οκτωβρίου από το μηδέν και στις 119 μια ώρα αργότερα, έδειξαν τα δεδομένα. Τα δεδομένα στη συνέχεια έδειξαν ότι οι ροές μειώθηκαν ξανά στο μηδέν ξεκινώντας από τις 09:00 CET (10:00 ώρα Ελλάδος)

Πριν από τη διακοπή που πραγματοποίησε στα τέλη Αυγούστου, ο Nord Stream 1 μετέφερε περίπου 14.000.000 kwh/h ρωσικού φυσικού αερίου.

Ένας εκπρόσωπος του χειριστή του Nord Stream είπε: «Οι μετρήσεις στο τερματικό λήψης είναι η παρεμβολή σήματος του μετρητή ροής, η οποία φορτώνεται αυτόματα στον διακομιστή web. Δεν υπήρξε κίνηση αερίου μέσω του αγωγού».

Μικρές ποσότητες φυσικού αερίου στους αδρανείς αγωγούς Nord Stream 1 έχουν εντοπιστεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πηγές του κλάδου απέδωσαν αυτό σε δυσλειτουργίες στις εγκαταστάσεις μέτρησης.

Η μείωση των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η οποία κάποτε κάλυπτε το 40% των αναγκών της Ευρώπης, οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσπαθεί να βρει τρόπους για το πώς θα ανταποκριθεί στις αυξανόμενες τιμές που επηρεάζουν το κόστος ζωής για οικογένειες και επιχειρήσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News