BioNTech: Πιθανό το εμβόλιο κατά του καρκίνου έως το 2030
Τα εμβόλια κατά του καρκίνου θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα πριν από το τέλος της δεκαετίας, λένε ο Ουγκούρ Σαχίν και η Οζλέμ Τουρετσί, συνιδρυτές της BioNTech και το δίδυμο που βρίσκεται πίσω από ένα από τα πιο επιτυχημένα εμβόλια κατά του Covid.
Το ζευγάρι, η εταιρεία βιοτεχνολογίας του οποίου συνεργάστηκε με την Pfizer για την κατασκευή ενός επαναστατικού εμβολίου mRNA κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ότι έχει κάνει ανακαλύψεις που δικαιολογούν την αισιοδοξία του για τα εμβόλια κατά του καρκίνου.
Η Τουρετσί περιέγραψε στο BBC πώς η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιήθηκε για το εμβόλιο της BioNTech κατά του κορωνοϊού θα μπορούσε να τροποποιηθεί ώστε να προετοιμάσει το ανοσοποιητικό σύστημα για να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα αντί να στοχεύει στους κορωνοϊούς.
Στην ερώτηση του πότε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ασθενείς τα εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου, ο Σαχίν είπε ότι θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα «πριν από το 2030».
Η BioNTech εργαζόταν πάνω σε εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου πριν από την εμφάνιση της πανδημίας, αλλά η εταιρεία στράφηκε στην παραγωγή εμβολίων Covid λόγω της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης. Η εταιρεία διαθέτει τώρα αρκετά εμβόλια κατά του καρκίνου σε κλινικές δοκιμές.
Όπως είπε η Τουρετσί, η BioNTech έμαθε πώς να κατασκευάζει εμβόλια mRNA γρηγορότερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είχε καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων ανταποκρίθηκε στο mRNA. Η γρήγορη ανάπτυξη και η ταχεία κυκλοφορία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού βοήθησε επίσης τις ρυθμιστικές αρχές να βελτιώσουν το πώς εγκρίνουν τα εμβόλια. «Αυτό θα επιταχύνει σίγουρα και το εμβόλιο μας κατά του καρκίνου», πρόσθεσε.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Ιδρυτές της BioNTech στην «Κ»: Σε 2-3 χρόνια θα έχουμε εμβόλια για τον καρκίνο
Ουγκούρ Σαχίν (BioNTech): Γιατί γυρίζει την πλάτη στα δισεκατομμύρια του εμβολίου
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News